Denne våren kommer sesong to av Toxic, en dramaserie som er skreddersydd for og distribuert på TikTok. Kommunikasjonsbyrået Ramp og organisasjonen Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) står bak serien.

I runde to av dramaet er Linn Skåber på rollelisten. Hun spiller moren til en av hovedkarakterene. 

- Noe av det fineste med å jobbe på TikTok, er at det er så kort vei fra arbeid til tilbakemeldinger og publikum. Folk kan være med nesten direkte, og komme med sine opplevelser, erfaringer og spørsmål, sier Skåber i en pressemelding.

Toxic er den første dramaserie i TikTok-feeden her i Norge. Til tross for uvanlig lange episoder på plattformen, har serien som Kampanje tidligere har omtalt fått stor oppmerksomhet, med 5,5 millioner visninger, 106.000 likes, 6.500 kommentarer og delinger.

Ansvarlig produsent for serien i Ramp, Silje Sirnes Winje, mener klassisk historiefortelling er viktig for å nå unge.

- Det holder ikke å bare være i kanalen de bruker, for å engasjere unge målgrupper. Du må også beherske kunsten å holde på oppmerksomheten gjennom spennende dramaturgi. Engasjementet vi fikk på Toxic viser at historien vi forteller og tematikken, er relevant for dem vi snakker til, avslutter Sirnes Winje.

Manusforfatter og regissør i Ramp, Aleksander Dokkeber forteller at spiseforstyrrelser er tema i runde to av serien: 

- I første sesong var en del av premisset at seerne ikke visste hva som lå bak karakteren Chris og hans merkelige oppførsel. Nå får man et innblikk i hvorfor spiseforstyrrelser oppstår og hvordan sykdommen kan se ut for ulike mennesker, sier han.

Kommunikasjonsrådgiver Nina Hvidsten i ROS mener det er bra at Toxic tar opp tematikken, for mange unge gutter utvikler vanskelig forhold til mat, kropp og trening.

- Mange gutter vegrer seg for å søke hjelp. At mennesker rundt dem forstår problemet, kan være helt essensielt for at de blir fanget opp. Vi ser at vår tilstedeværelse på TikTok, både gjennom vår egen kanal og via Toxic, er svært viktig. Det er helt avgjørende at vi befinner oss der barn og unge er, med innhold som oppleves som relevant, sier Hvidsten

I 2022 var andelen unge under 18 år som tok kontakt med ROS 71 prosent høyere sammenlignet med 2020.