Etter fire år i NRK er Bahare Viken klar for nye prosjekter, dette bekrefter journalisten i Nettavisen

- Det skjedde i går kveld. Jeg har hatt en åpen dialog med NRK en stund om at jeg har tenkt litt, men det var i går jeg bestemte meg. Så det er helt ferskt, sier Viken til nettavisen.

Hun legger til at det ikke er noe ondt blod mellom henne og NRK, men at hun vil benytte muligheten til å gå nye veier og at hun har forskjellige prosjekter i tankene både som foredragsholder og bokprosjekter. Hun bekrefter også at en av dem hun har vært i dialog med er TV 2. 

- Jeg er dialog med flere og er åpen for å teste ut nye ting, men jeg har foreløpig ikke signert noe med noen, sier hun. 

Viken har hatt flere forskjellige roller i NRK og var frem til i fjor høst leder for NRK Nyheter Ung, før hun vendte tilbake til rollen som journalist. 

Da Kampanje intervjuet Viken i sin faste spalte «Unge Talenter» kunne journalisten og den tidligere redaksjonslederen fortelle at hun var opptatt av at nyheter og politikk skal være for alle.

- Vi må ha alle stemmene som representerer nyhetene også for å treffe de unge, som man kanskje mister litt. De som kanskje ikke forstår alt. På den måten føler jeg vi har et talent for å formidle nyheter på en enklere og mer forståelig måte, vi gjør det mer gøy, interessant og forståelig, sa Viken.

Les også:  NRK-talent ble redaktør som 22-åring: - Skulle gjerne vært astronaut