Lørdag kveld kastet TV 2 glans over den norske reklamebransjen med den årlige kåringen av Gullfisken. Reklamebyrået Morgenstern og Finn.no stod bak tre av tolv filmer i lørdagens sending, og det var til slutt «Mandag på lørdag» som gikk av med seieren.

Dermed kunne både Morgenstern og Finn.no innkassere seier i Gullfisken or første gang, etter gjentatte forsøk de siste årene.

- Nå er vi bare så sykt glade. Dette har vi drømt om og håpet på og vi følte vi hadde sterke kandidater. Så dette var veldig gøy, sa markedssjef i Finn.no, Hanne Lill Johnsen, til Kampanje etter sending. 

Les mer: Finn og Morgenstern til topps i Gullfisken med mandagsfilm

Kraftig nedgang
Nå viser ferske seertall at reklamekåringen blir mindre og mindre interessant for TV-seerne. Lørdagens sending hadde et snitt på 151.000 seere. Det er 125.000 seere færre enn i fjor og 213.000 færre enn året før.

På to år har Gullfisken med andre ord mistet seks av ti seere.

Årets sending begynte 22.15 på TV 2 på lørdag, etter «Hver gang vi møtes», som så langt har samlet 523.000 seere på samme kanal.

Les også: TV 2 gjør narr av Durek Verretts medaljong i reklameparodi

- Viktig bransjefest
Programdirektør Kathrine Haldorsen i TV 2 har ingen god forklaring på hvorfor seertallet stupte da Gullfisken kom på skjermen, annet enn at prisutdelinger er en vanskelig kategori på TV.

- Det er noe vi må se på, men det er blitt vanskelig å samle folk rundt prisutdelinger, sier hun.

- Hvor langt må seertallet synke før dere vurderer fremtiden til Gullfisken på TV?

- Det vil jeg ikke si noe om. Dette er en utrolig viktig bransjefest. Det er dette vi lever av og for, sier Haldorsen om reklamebransjen.

Årets utgave av Gullfisken ble ledet av TV 2-profil Simon Nitsche.

Tidligere på kvelden inviterte NRK til musikkfest og Melodi Grand Prix. Det var den nesten en million som fikk med seg.

Les mer: Solid opptur for Melodi Grand Prix - nesten én million så finalen