SVT-programmet «Min sanning» sikret seg det første intervjuet med prinsesse Märtha Louise etter at hun ga fra seg sine offisielle oppdrag for kongehuset.

Den lineære sendingen samlet 314.000 foran TV-skjermen søndag, får Kampanje opplyst av SVT. Strømmetallene er foreløpig ikke klare.

Intervjuet med prinsessen raskt fanget opp av norske medier. I intervjuet hevder prinsessen blant annet at hun er den mest kritiserte personen i Norge. Hun kritiserer mediene for deres behandling av både henne selv, forloveden Durek Verrett og hennes avdøde eksmann Ari Behn.

Underveis i intervjuet spør programlederen om pressen har ansvar for Ari Behns død? På det svarer prinsessen at pressen selv har tatt selvkritikk på dette punktet.

Pressen tok jo selvkritikk etter at han døde, på at man kanskje var litt drøye mot ham, og at han bare fikk kritikk og egentlig var en kjempefin person. Det sa de aldri når han var med meg. Da var han bare påfugl og arrogant.

Dette fikk Norsk Redaktørforenings generalsekretær, Reidun Kjelling Nybø til å reagere kraftig. Hun avviser påstanden om at pressen har tatt selvkritikk etter Ari Behns død.

- Det stemmer ikke i det hele tatt, sier hun til NRK.

Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen kaller uttalelsene fra prinsessen for alvorlige og utfordrer Märtha Louise til debatt.

Les mer: Se og Hør-redaktør utfordrer Märtha Louise: - Det begynner å bli svært alvorlig