En leder i Dagbladet er blitt sentral i kjølvannet av avisas dekning av skuddramaet på Furuset.

Tirsdag kveld forrige uke ble en mann skutt i foten utenfor Ikea på Furuset i Oslo og dramaet fikk naturlig nok mye omtale i landets største medier. Kort tid etter ble en annen mann pågrepet og siktet for drapsforsøk. To dager senere meldte VG at den siktede står i en nær relasjon med en leder i Dagbladet. Først etter at VG omtalte saken bestemte Dagbladet seg for å opplyse om dette. 

Mediekritiker Anki Gerhardsen har tidligere sagt til VG at Dagbladet burde ha opplyst om relasjonen og påpekte at saken kan bidra til å skape tvil om avisens troverdigher. 

Dagbladet-sjefen Alexandra Beverfjord har tidligere fortalte Kampanje at «de var klare over bindingene som siktede og den Dagbladet-ansatte hadde til hverandre», og at vedkommende ikke har vært involvert i dekningen av den omtalte saken. Men at det var flere hensyn som måtte tas før de besluttet å legge ut denne informasjonen. 

Beverfjord opplyser om at de nå tar en gjennomgang av egne rutiner.

- Vedkommende har ikke hatt noen befatning med det journalistiske arbeidet med dekning av denne saken. Vi har generelt tydelige retningslinjer når det gjelder habilitetsspørsmål og tar en gjennomgang for å sikre at våre interne rutiner er ivaretatt, sier hun og legger til:

- Det vil alltid være ulike bindinger hos ulike medarbeidere i en stor redaksjon, og vi er opptatt av at vår journalistiske dekning foregår upåvirket av det, og her foregår det også på ordinært vis. 

Dagbladet-sjefen understreker at den ansatte ikke er anklaget for noen klanderverdige forhold. Kampanje har vært i kontakt med vedkommende, som ikke ønsker å kommentere saken.