NRK har sikret seg rettighetene til å vise fire OL, der vinter-OL i Milano og Cortina i Italia i 2026 blir det første. Deretter følger sommer-OL i Los Angeles i 2028, vinter-OL i 2030 som ennå ikke har fått vertsnasjon, og sommer-OL i 2032 i Brisbane i Australia. 

Det var VG som meldte om nyheten først. NRK har nå bekreftet opplysningene.

- Dette er en fantastisk nyhet for NRK. En viktig del av vårt oppdrag som allmennkringkaster er å samle folk rundt store idrettsbegivenheter, og det er ingen arrangementer som kan måle seg med OL. Denne avtalen er strategisk viktig for NRK og vi mener den er innenfor forsvarlige økonomiske rammer når rettighetsperioden inntreffer, sier Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef i NRK, i en pressemelding.

I juni i fjor kunne Kampanje avsløre at NRK hadde kastet seg inn i kampen om å få tilbake OL til statskanalen. For å gjøre seg attraktiv for IOC har NRK gått sammen med hele den europeiske kringkastingsunionen EBU og Warner Bros. Discovery for å komme med et bud for hele det europeiske markedet.

Sist NRK hadde OL-rettighetene på alle plattformer var sommer-OL i London i 2012. TV 2 viste de to påfølgende lekene, mens Warner Bros. Discovery sitter på TV-rettighetene alene i perioden 2018 til og med 2024.

Den nye avtalen sikrer Warner Bros. Discovery digitale rettigheter for de fire neste olympiske lekene.

- De olympiske leker engasjerer millioner av fans verden over, og vi er glade for å kunne forlenge forholdet vårt til IOC frem til 2032. I forkant av det som tegner til å bli storslåtte olympiske leker i Paris i 2024, der vi i Norge har eksklusive rettigheter både lineært og digitalt, er det supert å allerede nå kunne bekrefte at fans kan nyte alle øyeblikk av de kommende fire olympiske lekene på Warner Bros. Discoverys digitale plattform, sier nordisk sportsdirektør i Warner Bros. Discovery, Morten Johannessen, i en pressemelding.