Medietilsynet har gitt TV 2 en advarsel etter at kanalen sendte reklame som gikk ut over seeropplevelsen under en verdenscup i langrennssprint i starten av desember.  

- Reklamesendingen førte til at seerne ikke fikk se hele sprinten i fullskjerm, sier direktør for juridisk og regulatorisk avdeling, Hanne Sekkelsten.

TV 2 sendte reklame på såkalt «delt skjerm» under verdenscupen i langrennssprint 3. desember i fjor, samtidig som konkurranseløpene foregikk. Reklamesendingen førte i tillegg til at seerne gikk glipp av kommentatorlyden.

– I kortvarige øvelser som langrennssprint er ikke reklame på delt skjerm tillatt. Medietilsynet har derfor gitt TV 2 en advarsel, fortsetter Sekkelsten.

Reklamekrangel
Det var ikke bare TV-seerne som ble irriterte da TV 2 gikk til reklame under herrenes langrennssprint denne lørdagen i desember. Også kommentator Marius Skjelbæk følte på seernes frustrasjon da han beklaget at de måtte bryte til reklame enda en gang. Hendelsen fikk reklametopp Kjetil Try til å reagere.

«Bytt jobb, tenker jeg når kommentatoren på TV 2 uttaler følgende under herrenes sprint på lørdag: - Beklager, men nå er det reklame», skrev Kjetil Try på Facebook, få minutter etter at beklagelsen inntraff.

TV 2-kommentatoren på sin side var også tydelig da han snakket med Kampanje.

- Reklame er vårt levebrød i TV 2, men seerne må komme først, sa Skjelbæk. 

Les mer: Reklametopp blåser ut mot TV 2-kommentator: - Bytt jobb

- Dårligere seeropplevelse
Medietilsynet skriver i en melding at reglene åpner for å sende reklame på delt skjerm under direktesendte begivenheter som foregår uten opphold, som for eksempel Tour de France og andre begivenheter av lengre varighet. Det gjør at seerne har mulighet til å følge med på sendinger, samtidig som kringkasteren kan avvikle reklame uten å måtte vente til det kommer naturlige pauser.

Samtidig er det ikke tillatt å plassere reklameinnslag slik at de fører til en forringelse av seeropplevelsen. Forbudet gjelder både ordinære reklameavbrudd og visning av reklame på delt skjerm.

– I dette tilfellet mener vi at visning av reklame samtidig med sending av konkurranser som varer i rundt tre minutter, klart gir en dårligere seeropplevelse, sier Sekkelsten.

Medietilsynet sier de har god dialog med TV 2 om saken og kanalen har allerede tatt selvkritikk for måten de løste denne sendingen på. 

- Vi hadde ikke en optimal balanse mellom det sportslige og reklame-avviklingen. Det kjente nok kommentatorene sterkt på og det kom til uttrykk med dette hjertesukket, sa han til Kampanje.