Dette sier annonsørene om reklamebråket: - Det handler om «timing»

TV 2-kommentator har satt fyr på reklamedebatten.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist
Dag Robert Jerijervi
Tobias Fredø Journalist

Det var ikke bare TV-seerne som ble irriterte da TV 2 gikk til reklame under herrenes langrennssprint lørdag. Også kommentator Marius Skjelbæk følte på seernes frustrasjon da han beklaget at de måtte bryte til reklame enda en gang.

Hendelsen fikk reklametopp Kjetil Try til å reagere.

«Bytt jobb, tenker jeg når kommentatoren på TV 2 uttaler følgende under herrenes sprint på lørdag: - Beklager, men nå er det reklame», skrev Kjetil Try på Facebook lørdag, få minutter etter at beklagelsen inntraff.

«Det er greit å bli irritert av reklameavbrudd, jeg blir det ofte selv, men når du velger å jobbe i TV 2 er det faktisk reklamen som betaler lønna di», fortsatte Try.

Reklamesjefen har ikke ønsket å svare på Kampanjes henvendelser om saken.

Selv mener kommentator Marius Skjelbæk at reklamene var «direkte ødeleggende for opplevelsen av rennet». Det skriver han selv i en kommentar på Kjetil Trys Facebook-innlegg. Han forklarer uttalelsen med at han på et tidspunkt annonserte sendingens siste reklamepause.

«Men når det viste seg å være to pauser igjen, følte jeg at jeg måtte være på lag med seerne. Den feilen tar jeg på min kappe», skriver Skjelbæk videre.

Les mer: Reklametopp blåser ut mot TV 2-kommentator: - Bytt jobb

- Har tiltro til TV 2

Selv om Kjetil Try får noe støtte, ikke minst fra kollegaer i bransjen, er det liten tvil om at mange har latt seg provosere av TV 2s reklamepauser i verdenscupen. Det kommer tydelig frem i reaksjonene i sosiale medier.

«Her er det fullt mulig å støtte Marius Skjelbæk. Han tenker riktig: Kunden er vår øverste sjef! Og for TV 2 så er det seerne. Reklamen på lørdag kom på særdeles dårlige tidspunkter og ødela sendingen. Blir seerne borte, blir det mindre interessant å kjøpe reklame. Alt henger sammen, Kjetil Try!», skriver en leser i Kampanjes kommentarfelt på Facebook.

Kampanje har tatt kontakt med annonsørene som fikk vist filmene sine i den mye omtalte reklamepausen på lørdag. Blant dem finner vi Power. Nordisk markedssjef Johannes Ittelin-Brynildsen har ikke selv registrert noen negative tilbakemeldinger.

- Annonsørene bidrar til å finansiere både sport og underholdning, så reklamepausene kommer vi ikke utenom, men det er viktig at de plasseres sånn at folk synes det er greit. Det handler om «timing» og at man legger det der det passer inn, sier Johannes Ittelin-Brynildsen til Kampanje.

Kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop har ikke mye på hjertet når Kampanje tar kontakt.

- Vi har ingen kommentar til denne saken. At en kommentator går ut og mener noe om det får TV 2 svare for, sier han til Kampanje.

- Er dere misfornøyde med hvordan TV 2 planla reklamepausene under langrennssprinten på lørdag?

- Vi kjøper et produkt av TV 2 for å nå en spesiell målgruppe, noe publikum er vant til og aksepterer, og vi kommer til å fortsette å annonsere på TV 2.

Spars markedssjef Martin Munthe-Kaas er også kort i sin kommentar.

- Vi i Spar er stolt sponsor av skijentene. Når det kommer til TV2 Sporten sine sendinger har jeg stor tiltro til at de løser dette til beste for både seere og annonsører.

- Ikke en optimal balanse

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 tok selvkritikk på hvordan de hadde løst reklamebruddene da han snakket med Kampanje mandag.

- Lørdag hadde vi ikke en optimal balanse mellom det sportslige og reklame-avviklingen. Det kjente nok kommentatorene sterkt på og det kom til uttrykk med dette hjertesukket, skriver han i en tekstmelding til Kampanje.

- Søndag satt dette mye bedre. Det var en helt annen opplevelse for kommentatorene, annonsørene og aller viktigst, for seerne. Vi gjør jo vårt ytterste for å plassere reklamen på best mulig måte og viser aldri mer enn det tillatte - som er 12 minutter per time. Vi bruker også tidvis delt skjerm for å kunne vise live sport parallelt med reklameavviklingen, avslutter han.

Dette sier annonsørene om reklamebråket: - Det handler om «timing»