Det skriver Dagens Næringsliv mandag formiddag. Totalt jobber det nesten 2200 i telekonsernet, som høsten 2021 flyttet inn i nye lokaler i Økern Portal. Det skal være 70 stillinger i Telia som blir berørt av nedbemanningen. Telia sitter blant annet på merkevarer som OneCall, MyCall og Phonero.

- Å legge ned arbeidsplasser er alltid siste utvei, og vi synes det er veldig trist å måtte si opp dyktige og hardtarbeidende kolleger, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge i en epost til DN.

Han understreker at 2023 blir et turbulent år med usikkerhet og høye kostnader. 

- Vi må derfor gjøre endringer for å sikre vår konkurransekraft og den økonomiske utviklingen som våre eiere forventer, fortsetter han.

Ifølge DN søker Telia å løse nedbemanningen gjennom sluttpakker, som skal sikre økonomisk trygget for de som berøres og karriererådgvining for å komme raskt i ny jobb.