Ny markedsdirektør i OneCall klar med sparereklame - letter selv på trykket med nye kanaler

OneCall og Los & Co spiller på trange økonomiske utsikter når de nå er klar med ny reklamekampanje.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

OneCall er i disse dager klare med et nytt kampanje-konsept med mål om å treffe tidsånden og oppmuntre nordmenn til smarte valg. Man kan nemlig skrive til blekket er tomt om alle de norske selskapene - og nordmenn - som nå opplever utfordrende øknomiske tider med høyere renter, inflasjon og løpske energikostnader. Det er akkurat dette OneCall nå setter fokus på i kampanjen som i disse dager ruller over TV-skjermene og i digitale flater. 

- Dette er en litt annerledes kampanje for OneCall, men som likevel kler oss veldig godt. Vi er jo inne i en litt spesiell tid hvor alle uansett lommebok er litt ekstra opptatt av å spare og gjøre smarte valg i hverdagen. Med denne kampanjen viser vi at flere smarte valg kan gjøre en stor forskjell og heier på folk som har med matpakke på jobb, som tar med kaffe hjemmefra og viser at selv det å spare penger kan bli til noe fint, sier Trine Norheim Rake til Kampanje. 

Hun tok over tømmene som markedsdirektør i OneCall og MyCall etter at Albert Arli meldte overgang til TV 2. Kampanjen som nå er ute, er sågar hennes første reklameuttak som øverste markedsansvarlige for de to merkevarene.

- Det er veldig stas med min første kampanje i førersete. Jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra bransjen, kollegaer og bekjente. Flere synes det er spennende å se en litt ny vri fra OneCall, som passer fint i tiden vi er i. Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med Los & Co og Aparent, fortsetter Rake.

Karpe Diem-regissør står bak

OneCalls nye reklamefilm er laget av Los & Co med hjelp fra det Oslo-baserte produksjonsselskapet Aparent. Regissøren er ingen ringere enn Kavar Singh, en prisbelønnet musikkfilm-regissør, som nylig hadde regi på Karpe Diems Sci-fi film «Omar Sheriff».

- En fantastisk produksjon, med Los & Co i spissen og produksjonshuset Aparent med på laget. Dette er første gangen vi har jobbet med Kavar Singh og gjengen hans, og det har virkelig vært gøy og lærerikt, kommenterer Rake. 

- Har dere lagt mye penger i filmen?

- Kampanjen er filmet i Norge og vi prøver alltid å sikre lang levetid på kampanjene våre. I god One Call-ånd er vi opptatt av å få god verdi for pengene og har sikret oss tilstedeværelse både på TV og de aller fleste digitale flater, svarer Rake. 

- Tror det ligger i nordmenns natur å gjøre en god deal

I reklamefilmen får nordmenn skryt for sine spareegenskaper - til og med av en svenske. 

- Du må spare der du kan. Det er dere nordmenn gode på, heter det i reklamefilmen.

- Er vi så flinke til å spare som dere hevder i filmen?

- Vi heier på alle små og store sparegrep som folk gjør, og jeg tror det ligger litt i nordmenns natur å gjøre en god deal. Hvem har vel ikke nevnt for naboen eller en venn at man har fått noe til en røverpris? Og et smart sparetips er jo å bytte til OneCall, sier markedsdirektøren. 

Se filmen her:

- Vi bruker noe mindre midler i 2022

Som annonsør er ikke One Call kjent for å gå på sparebluss. Fra januar til august i år brukte mobilselskapet 120 millioner kroner i brutte reklameinvesteringer, ifølge Nielsens reklamestatistikk. Det fører dem opp til en 13. plass på listen over Norges 25 største annonsører i perioden.

I tillegg brukte morsselskapet, Telia, 122 millioner kroner i samme periode. 

- Dere oppfordrer folk til smarte valg og sparing i ny kampanje - men blir det noen sparetiltak i Onecalls markedsføring fremover?

- Vi jobber hele tiden med å bruke markedsmidlene våre på smartest mulig måte, og kommer selvsagt til å gjøre smarte vurderinger videre også. Vi jobber også tett med mediebyrået vårt for å hele tiden sikre de beste dealene og plasseringene, svarer Rake. 

- Betyr det at dere letter på markedsføringstrykket?

- Det er ikke noe hemmelighet at vi bruker noe mindre midler i 2022 i forhold til fjoråret og synes det er veldig spennende å teste nye digitale kostnadseffektive kanaler. TikTok er et kjempegodt eksempel på dette. Her hadde vi blant annet en «take over dag» i forbindelse med lansering av StudentPakka som skapte masse oppmerksomhet

Ny markedsdirektør i OneCall klar med sparereklame - letter selv på trykket med nye kanaler