Lørdag 4. februar er det klart for en ny utgave av TV 2s store festaften for reklamebransjen, «Gullfisken». Der skal TV-seerne avgjøre hvilken reklamefilm de liker aller best fra året som er gått, og i år blir det også ny programleder for programmet.

Den nye programlederen heter Simon Nitsche og han tar dermed over stafettpinnen etter Niklas Baarli som ledet showet i fjor. I 2021 var det Helene Olafsen og proffdanser og mannen Jørgen Nilsen som ledet programmet. 

- Da jeg var åtte år, satt pappa og jeg og ventet på at Lottos «Ballroom Blitz» skulle komme på i reklamepausen.  Vi elsket den. Fortsatt lages det reklamer du håper skal dukke opp i pausen, og de tror jeg det er viktig at bransjen klarer å skape. Det er de vi skal hylle på Gullfisken, sier Simon Nitsche.

Nitsche, som allerede denne uken skal ha sin programlederdebut på TV 2 med humorprogrammet I «I fyr og flamme», får dermed æren av igjen å kunne lede et «Gullfisken»-program med publikum i salen etter to år med koronapregede sendinger. I en melding lover derfor TV 2 nå en festaften fylt med underholdningsoverraskelser og ikke minst reklameparodier.

Sist gang programmet ble spilt med publikum i salen var tilbake i 2020 da Morten Ramm var programleder. 

- Jeg tror det er mange som gleder seg til reklameparodiene, og jeg føler vi har gitt litt ekstra kjærlighet til disse i år, forteller årets programleder Simon Nitsche.

I fjor var det Posten og Pol som vant «Gullfisken» med sin skeive juleromantikk. 

Det er reklamebyråene bak de 12 sølvfiskene som gjennom fjoråret er blitt kåret av en jury som skal kjempe om den gjeve prisen og en million kroner i gratis visningstid på TV 2.