Saken oppdateres. 

På dagens store allmøte i Schibsteds nyhetsdivisjon ble det kunngjort at mediehuset må spare 500 millioner kroner i løpet av de neste to årene. Grepet gjøres for å bedre marginene som har falt dramatisk det siste året. 

I en børsmelding skriver Schibsted at driftsmarginene skal tilbake til 10-12 prosent i 2024.

- Jeg har sterk tro på at de grepene vi nå gjør, og tror vi ligger godt an til å lykkes. Våre redaksjoner skaper journalistikk i verdensklasse, våre annonsestillinger er unike og skandinaver har den høyeste betalingsvillighet i verden for nyheter. Endringer er ikke noe nytt i vår organisasjon. Vi har opplevd utfordrende tider før, og vi har kommet sterkere ut på den andre siden, sier konserndirektør i Schibsted New Media, Siv Juvik Tveitnes.

Tveitnes sier hun ikke kan utelukke nedbemanninger. 

Vi planlegger ingen omfattende reduksjoner i arbeidsstyrken, som alltid er siste utvei. Men våre ulike enheter vil sette tøffere prioriteringer, redusere kompleksiteten og identifisere områder hvor de kan jobbe mer effektivt. Å redusere antall ansatte er ikke et mål i seg selv, men i noen tilfeller vil det være effekten når vi tar sikte på mindre kompleksitet og mer effektivitet, sier Tveitnes i pressemeldingen.

Det nye spareprorgrammet skyldes de økte kostnadene gjennom 2021, primært knyttet til printvirksomheten. Stigende papir- og energipriser har påvirket lønnsomhet på papir og nyhetsmedienes samlede lønnsomhet betydelig.

Les også: - Illevarslende start på det nye medieåret

Schibsted-konsernet har i lang tid jobbet med kostnadene og har kuttet rundt 200 millioner kroner i mediehusene som teller aviser som VG, Aftenposten og svenske Aftenbladet. Det kom frem da selskapet la frem sine tall for fjorårets tredjekvartal. Allerede da ga konsernsjefen, Kristin Skogen Lund, opp målet om en tosifret margin for Schibsteds nyhetsmedier i 2022 og 2023.

- Papirøkonomien er under sterkt press, både som følge av prisøkninger og en større nedgang i reklameinntektene på papir. Så dette er en del av det vi ser på når vi legger planer for nyhetsmediene fremover, sa Skogen Lund  i fjor høst i forbindelse med resultatfremleggelsen.

Mediekonsernet har allerede gjennomført tiltak som å kutte papirutgaven til Aftenposten på søndager samt åpningen av et nytt trykkeri i Vestby i 2023. 

Etter tre kvartaler i år har Schibsteds mediedivisjon et samle resultat på 352 millioner kroner, langt unna 2021-tallet åp over 700 millioner kroner. Driftsmarginene var falt dermed ned fra 13 prosent til seks prosent. 

Les også: Schibsted-sjefen har kuttet 200 millioner i mediehusene - åpner for større grep i papirvirksomheten