«Beforeigners» var blant TV-seriene som ble trukket fra strømmetjenesten HBO Max kort tid etter at Warner Media og Discovery fusjonerte i fjor sommer. Da ble det besluttet at HBO Max ikke lenger skulle produsere originale europeiske TV-serier.

Avgjørelsen vakte oppsikt i den norske TV-bransjen, ikke minst i Rubicon TV som har produsert «Beforeigners» og som var i planleggingsfasen av en tredje sesong.

Les mer: TV-topp om HBO Max-sletting av Beforeigners: - Smertelig at serien ikke er å se på nordiske kanaler

- Veldig glad
Nå dukker imidlertid dramaserien opp igjen på SkyShowtime. Det skjer som en følge av at strømmetjenesten kjøper rettighetene til de lokale poduksjonene til HBO Max.

- Vi er først og fremst veldig glad for at «Beforeigners» nå blir tilgjengelig igjen for norske og europeiske seere. Det har vært mange spørsmål om dette fra publikum rundt omkring, og det er godt at dette er på plass. Det er en serie vi er veldig stolte av, og det var frustrerende da den og alle de andre nordiske seriene forsvant i Norge på grunn av forretningsmessige endringer i Amerika, sier Rubicon-sjef Ivar Køhn til Kampanje.

SkyShowtime skriver i pressemeldingen at de har mulighet til å bestille nye sesonger av flere serier i avtalen. Hva dette betyr for en eventuell tredje sesong av «Beforeigners», kan ikke Køhn si noe om nå.

- Vi gleder oss til å bli mer kjent med SkyShowtime, og så får vi se etter hvert hva dette betyr konkret for framtiden og nye prosjekter, sier han.

Sikrer seg tre nye serier
SkyShowtime ble lansert i Norge i fjor høst og bygger videre på strømmetjenesten Paramount+. Selskapet henter sitt innhold fra de to eldste Hollywood-studioene, Paramount og Universal, og eies av den amerikanske telekomgiganten Comcast som nylig også kjøpte det britiske TV-konsernet Sky.

- Dette er en betydelig avtale for SkyShowtime som gir oss et umiddelbart fotfeste i den opprinnelige innholdssatsningen langt før planen. Som en strømmetjeneste laget spesielt for Europa har SkyShowtime en forpliktelse til forbrukere i våre markeder. Lokal programmering er en viktig del av strategien vår, og vi er glade for å være hjemmet for disse nye seriene så vel som populære serier som har fått gjenklang hos publikum over hele Norden, Sentral- og Øst-Europa og Spania, sier SkyShowtime-direktør Monty Sarhan i en pressemelding.

Avtalen sikrer SkyShowtime rettighetene til 21 HBO Max-produksjoner, inkludert de norske produksjonene «Beforeigners» og «Velkommen til Utmark», «Lust» og «Bjørnstad» fra Sverige og danske «Kamikaze».

I tillegg får SkyShowtime vise de splitter nye seriene «ID» (Finland og Sverige), «The Winner» (Tsjekkia og Slovakia) og «Warszawianka» (Polen), som alle ble produsert for HBO Max, men som ikke tidligere har vært vist.

- Lokal originalprogrammering har alltid vært en sentral del av innholdssatsningen vår. Vi er glade for å kunngjøre dette første trinnet i vår satsning på originalt innhold. Vi har en unik dedikasjon til våre markeder og ser frem til å samarbeide med lokale skapere og produsenter for å bringe enda flere autentiske historier til våre abonnenter, sier Jon Farrar, programsjef i SkyShowtime.