Fredag ble det klart hvilke aviser som får hva i pressestøtte og totalt i år var potten som Medietilsynet deler ut på litt over 388,7 millioner kroner. Til sammen er det snaue 150 aviser som deler på denne støtten og en av de store pressestøtte-taperne i år var mediekonsernet Mentor Medier med sine aviser Dagsavisen og Vårt Land som til sammen fikk over ti millioner i redusert støtte.

En av dem som kom inn i ordningen for første gang i år er Amedias nye lokalavis, Avisa Oslo. Sjefredaktør Kristin Stoltenberg kan plusse på 5,7 millioner kroner og dermed forsyner lokalavisen seg grovt av økningen i pressestøtte i år på 19 millioner kroner. Stoltenberg fikk for et par uker siden vite at avisa kom med i ordningen, men det var først fredag ettermiddag at Medietilsynet gikk ut med beløpene.

- Var du spent?

-  jeg tror alle som er med i denne ordningen er spente på disse tallene. Vi er veldig fornøyde med at vi har fått produksjonsstøtte. Det betyr veldig mye for oss, sier Stoltenberg.

- Hva skal dere bruke pengene på?  

- Vi skal bruke pengene på drift. Vi trenger penger for å lage en god avis og fortsette den fine reisen vi har startet på. Vi skal fortsette å lage en god avis for folket i Oslo, sier hun.

Pengene kommer nok godt med i avisa som i fjor fikk et underskudd på nesten 50 millioner kroner. 

- Blir dere flere ansatte nå?

- For oss er disse midlene viktige for den driften vi har i dag, slik at vi kan fortsette på dagens nivå. Vi skal verken skalere opp eller ned akkurat nå, men fortsette med det vi er gode på i dag, sier hun.

Les også: Deler ut nesten 400 millioner i pressestøtte - flere aviser får redusert støtten

- Vi selger bra med abonnement
Kampanje omtalte nylig den nye store reklamekampanjen til Avis Oslo der lokalavisa jobber med å øke kjennskapen til den nye avisen samt sikre seg enda flere abonnenter. Sist gang Kampanje omtalte abonnementstallene til Avisa Oslo lå de på rundt 8.000. Stoltenberg vil ikke dele noen nye abonnementstall.

- Vi selger bra med abonnement om dagen og opplever mye engasjement rundt sakene våre. Det er god stemning i Avisa Oslo.

- En fin beskjed å få før helgen?  

- Ja, absolutt. Det er veldig hyggelig. Oslo fortjener det aller beste.

Også lokalavisen Vårt Oslo kom inn i ordningen i år og avisen kan nå glede seg over 1,8 millioner kroner.