I en uke der de fleste store medieselskapene legger frem sine regnskapstall for årets tredjekvartal, starter TV- og strømmeselskapet Viaplay med å legge frem tall som viser at den nordiske strømmetjenesten fortsetter å hanke inn abonnenter gjennom en ekspansiv utrulling av tjenesten på det internasjonale markedet.

Viaplay har nå 6,428 millioner abonnenter, en vekst på 879.000 nye kunder sammenlignet med tilsvarende tall i forrige kvartal, eller drøye 15 prosent mot sist kvartal. Det er likevel skyer på horisonten for Viaplay.

Utviklingen på det nordiske markedet går ikke like bra lenger og salget av Premier League i Norge skuffer. 

- Den internasjonale operasjonen gjør det bedre enn forventet og vi har nådd en viktig milepæl med mer enn én million abonnenter i både det nederlandske og det polske markedet. Den gode utviklingen møtes imidlertid med kundevekst og en gjennomsnittlig inntekt per kunde i Norden som var lavere enn forventet, sier konsernsjef Anders Jensen i Viaplay i en melding.

Selskapet har ved utgangen av tredje kvartal 4,23 millioner kunder i Norden og senker nå vekstmålene for inneværende år fra 4,8 millioner kunder til 4,6 millioner kunder i 2022.

Les også: Viaplay lanseres i Storbritannia i november

Sliter med Premier League-salget
Selskapet, som denne høsten startet opp med å tilby toppkampene fra den engelske fotballigaen Premier League på det norske markedet, sier videre at fotballsalget har gått tregere enn først antatt i Norge. 

- Antallet premiumkunder legger på seg som en følge av engelsk fotball i august, men i en svakere veksttakt enn forventet, sier Jensen.

I sin ferske kvartalsrapport må den svenske mediegiganten Viaplay komme med et lite varsel om at omsetningen for inneværende år ikke vil være like sterk som tidligere antatt. Det kommer frem i en melding fra selskapet tirsdag morgen.

Viaplay rapporterer om et justert driftsresultat på minus 100 millioner svenske kroner for tredje kvartal i 2022 og det var også svakere enn det analytikerne i snitt haddet ventet seg. Selskapet lanserer nå et omfattende spareprogram.

Her kan du se alle tallene til Viaplay for årets tredje kvartal. Alle tall i MSEK. 

Viaplay 2022 2021 Endring i %
Omsetning 3.972,0 3.054,0 + 30
Driftsresultat - 100,0 114,0
Res. før skatt - 128 106,0