En ny avtale med Altibox og TV 2 ble undertegnet fredag ettermiddag. Den sikrer TV-kundene til Altibox på nytt alle av TV 2s programmer.

- Det er en fremtidsrettet og god avtale for både Altibox og TV 2, men først og fremst er det en god avtale for seerne som nå får tilgang til veldig mye TV 2 innhold, men også valgfrihet. Også er vi i TV 2 veldig glade for at den avtalen inkluderer TV 2 Play, sier TV 2-sjef Olav Sandnes til Kampanje.

Partene har ligget i konflikt i nesten syv måneder.

 - Vi har selvfølgelig kjent på et stort ansvar og at det har vært sorte skjermer så lenge. Vi trodde at det skulle tatt kortere tid, men jeg kan samtidig underskrive på at vi har brukt tiden godt. Det vi har nå er et samarbeid som gjør at vi igjen kan rette blikket fremover, sier Sandnes.

Les også: TV 2 og Altibox enige om ny avtale - én million seere får tilbake TV-kanaler

- Dette har vært et langt løp
Den nye distribusjonsavtalen mellom TV 2 og Altibox skal ha blitt underskrevet for kun kort tid siden.

- I kveld kan alle skru på TV og se «Forræder» og veldig mye annet bra TV 2 innhold. Lørdag er det «Skal vi danse» og søndag er det «Farmen», sier Sandnes.

- Fotball-VM nærmer seg har det vært avgjørende?

- Dette har vært et langt løp, sier Sandnes.

- Er det en lettet TV 2-sjef i dag?

- Vi er selvfølgelige veldig glade i TV 2, men det tror jeg også de er i Altibox. Men først og fremst er dette viktig for seerne, sier TV 2-sjefen.

Enig med alle TV-distributørene
TV 2 har de siste par årene vært i tøffe forhandlinger med alle de store TV-distributørene med det utfallet at alle forhandlingene brøt sammen. Først med Telia, deretter med Telenor og nå sist med Altibox.

- Er det samme type avtale som dere har gjort med de andre distributørene?

- Kundene til Altibox kommer til å få et godt tilbud og et tilbud som er i tråd med det vi ellers har i det norske markedet, sier TV 2-sjefen.

Les også: TV 2 får tilgang på over en halv million strømmekunder: - Vi er glade for Telenor-samarbeidet

Plaster på såret fra Altibox
Kunder med TV fra Altibox som en kompensasjon i perioden med svarte skjermer blitt kompensert med en kronerabatt eller ekstrapoeng for å kunne velge alternativt innhold. I avtalen TV-distributøren nå har landet med TV 2 vil dette gjelde ut året. Dette ifølge administrerende direktør i Altibox, Tor Morten Osmundsen, som «et plaster på såret».

- Vi vet at mange synes det tok altfor lang tid å komme frem til ny avtale og er lei oss for at dette gikk ut over kundene. Som et ekstra plaster på såret for den lange perioden med svarte skjermer, vil alle få beholde de 50 ekstrapoengene ut året, sier Tor Morten Osmundsen. 

En ny kundetilfredshetsmåling sendte nylig Altibox ned på listen i en større kundetilfredshetsmåling og for første gang mistet selskapet bredbåndstronen.

Les også: Altibox faller på kundemåling: - Mange av kundene savner TV 2

Ifølge partene vil den nye avtalen mellom Altibox og TV 2 sikre «at valgfriheten til TV-kundene bevares.» TV 2s største kanaler TV 2 Direkte, TV 2 Nyheter og TV 2 Zebra vil være en del av det faste innholdet som tidligere, mens TV 2s resterende innhold vil kunne velges ut og inn i TV-pakka etter ønske og behov.  

TV 2 Play Basis vil også på sikt bli tilgjengelig som en del av Altibox' valgfrie underholdningsunivers. 

- Vi er opptatt av at seerne skal ha enkel tilgang til innholdet vårt, uansett om de strømmer eller ser lineær-TV. Mange unge seere bruker strømmetjenester mer enn lineær-TV, og på TV 2 Play får de både underholdning, sport og nyheter. Avtalen med Altibox støtter derfor opp under vårt allmennkringkasteroppdrag i en ny tid, sier Olav T. Sandnes.