Finansmannen Eirik Furuseth mottok i sommer det han oppfattet som truende meldinger fra journalist Fredrik Græsvik. Nå har han klaget TV 2 inn til Pressens Faglige Utvalg, opplyser han til VG mandag morgen.

Det hele startet med et Facebook-innlegg som Furuseth publiserte etter masseskytingen i Oslo natt til 25. juni. Her satte han spørsmålstegn ved TV 2s dekning av koblingen mellom siktede Zaniar Matapour og islamisten Arfan Bhatti. 

Kort tid etter innlegget ble publisert, mottok Furuseth flere meldinger fra Græsvik som han oppfattet som truende.

Både Græsvik og TV 2 har i etterkant beklaget hendelsen og tidligere i august møtte Eirik Furuseth TV 2-sjefen i mediehusets lokaler tidligere. Det ble et konstruktivt møte, ifølge Furuseth.

- Olav Sandnes etterlot et veldig godt inntrykk. Han bidro til å gjenreise tilliten min til at de forstod alvoret i saken og at de hadde et oppriktig ønske om å beklage. Det var et godt møte for min del, sa Furuseth til Kampanje.

Les mer: Furuseth vil ha Presseforbundet på banen: - Forsøk på karakterdrap

Finansmannen kunne likevel at han ikke syntes saken burde stoppe der. 

- Jeg tenker på brutaliteten i Fredrik Græsviks oppførsel og hva det kunne ha ført til. Jeg har en sterk posisjon hos min arbeidsgiver og en daglig leder som slo tilbake, men det kunne fått helt andre konsekvenser hvis han ikke hadde kjent meg godt nok til å umiddelbart tatt mitt parti, sa Furuseth til Kampanje. 

Les også: TV 2-sjefen om Furuseths PFU-utspill: - Oppfordrer alltid dem som ønsker det å bruke klageretten