Etter at Erling Braut Haaland ble en del av det norske landslaget for herrer med sin debut i september 2019, har interessen for landslaget «bare økt og økt». Det melder VG.

Overfor avisa, sier tidligere sponsorsjef i DNB, Jacob Lund, at Haaland er det «suverent heteste sponsorobjektet i Norge».

Han begrunner det med all omtalen den norske Manchester City-spilleren får.

- Han er snart er den mest omtalte idrettsutøveren i verden, sier Lund til VG.

- Han gir ekstremt høye tall
At Haaland høster godt med medieoppmerksomhet, har Kampanje tidligere omtalt. Ifølge tall fra analyse- og innsiktsselskapet Retriever var jærbuen Norges nest mest omtalte person i norske medier i august, kun slått av statsminister Jonas Gahr Støre

- Han gir tidvis ekstremt høye tall, men det er ikke sånn at uansett hva vi skriver så går det bra. Jeg føler ikke vi har et enormt volum av saker, men et ganske høyt et. Scorer han tre mål så er det noe alle ønsker å lese. Han har blitt et fenomen som mange i Norge ønsker å holde seg oppdatert på, har leder for VG Sporten, Frode Buanes, fortalt Kampanje tidligere i september. 

Når ikke opp på liking-liste: - Jeg tror dette vil endre seg
Men til tross for at han kommer høyt opp på omtalelister, og at Jacob Lund kårer ham til Norges heteste sponsorobjekt, er Haaland et stykke unna toppen som Norges best likte idrettsutøver. Det viser en landsrepresentativ undersøkelse fra Sponsor Insight som ble utført i august. Her ender Haaland på en 8. plass. 

- Jeg tror dette vil endre seg, men en god del av de andre utøverne på topp-listen er folk som representerer Norge og konkurrerer på vegne av Norge. Det er noe med det at når man konkurrerer for Norge så representerer man alle, mens Haaland representerer Manchester City, sier høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania, Dag Inge Fjeld, som arbeider ved instituttet for markedsføring. 

På toppen troner friidrettsikonet Karsten Warholm foran Paralympics-utøver Birgit Skarstein og skiløperne Johannes Klæbo og Johannes Thingnes Bø. På en femteplass kommer Jakob Ingebrigtsen. Det er kun Haaland og Ingebrigtsen som både er å finne på topplisten for medieomtale og på topplisten for landets best likte idrettsutøvere i august i år.