Viaplay henter nok et stort navn til sin fotballsatsing. Nils Johan Semb er mest kjent for å ha vært landslagstrener for herrene i årene 1998 til 2003. I denne perioden tok han Norge til deres foreløpig siste mesterskapssluttspill i EM i 2000. Etter dette har han jobbet som toppfotballsjef i Norges fotballforbund, samt kommentator for TV 2. Nå står han klar for Viaplay.

- Jeg gleder meg og er kjempemotivert til å jobbe videre med Premier League, denne gangen sammen med Viaplay. Premier League er verdens beste fotballprodukt, og det er ekstra interessant når vi har nordmenn som er blant de største profilene i ligaen. Så dette blir fantastisk, sier Semb.

Les også: Slik blir Premier League på Viaplay

Norsk sportssjef i Viaplay Group, Kristian Oma, er fornøyd med å ha fått på plass det han mener er et av landets beste «fotballhoder».

- Nils Johan har et av de smarteste fotballhodene i landet, og er samtidig en særdeles god formidler. Han brenner for faget, og det er en ære for oss å få ham inn på Viaplay-laget, sier Oma.

- Vi registrerer at interessen for Premier League er så stor at vi må ha inn enda flere sidekommentatorer for å kunne være mest mulig til stede og tilby seerne et så spisset produkt som mulig. Der Liverpool og Manchester United var suverene enere før, er nå City og Haaland også helt der oppe. Arsenal-pilene peker også bare én vei, og vi har selvfølgelig også et ansvar for å dekke alle PL-lagene bredest mulig, så vi måtte rett og slett foreta oss noe for å møte den enorme interessen, legger Oma til.

I tillegg til Premier League skal Semb også følge de europeiske turneringene Uefa Europe League og Uefa Europe Conference League.

Les også: Pål Gordon Nilsen slutter i Warner Bros Discovery - går til Viaplay