Premier League, med de norske stjerneskuddene Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard i to av hovedrollene, har allerede avviklet seks serierunder. Kampene har imidlertid gått uten at Telia har hatt en distribusjonsavtale med Viaplay Group, som sitter på rettighetene til ligaen.

Før sesongstart tidlig i august meldte VG at Telia og Viaplay ikke hadde kommet til enighet om Premier League, hvilket rammet 450.000 TV-kunder. Nå har Kampanje fått bekreftet at det ikke pågår noen ytterligere forhandlinger mellom partene. Uenigheten handler om premiumpakken V Premium som inneholder fem kanaler som viser Premier League på lineær-TV.

- Det pågår ingen ytterligere forhandlinger med Viaplay om visning av årets Premier League-sesong gjennom V Premium, sier Daniel Barhom, informasjonssjef i Telia.

Les også: Priskrig på Viaplay-fotball - Altibox senker Premier League-prisen

Må bestille Viaplay-abonnement
Både Viaplay og Telia forteller at det var for stor avstand mellom partene til at de kunne komme til enighet. Tross uenighetene er det likevel mulig for Telias kunder å se Premier League gjennom Viaplay-appen, som også er tilgjengelig via Telias TV-boks.

- Så er det slik at alle våre TV-kunder har tilgang til Premier League-kampene som sendes på TV3+, uten ekstra kostnad. Videre kan de som ønsker mer Premier League-innhold enkelt kjøpe abonnement direkte hos Viaplay, til samme pris som om vi skulle videresolgt produktet. Alt av innhold kan du se på Viaplay-appen som er forhåndsinstallert på Telia box, sier Barhom.

- Er det mange kunder som har etterlyst tilbudet?

- Vi deler ikke spesifikke kundetall, men tidligere har det vært et mindretall av våre TV-kunder som har kjøpt tilgang til Premier League. Det er også et mindretall av våre kunder som har etterspurt tilbudet, svarer Barhom.

- Ingen konflikt 
Kommersiell direktør i Viaplay, Kim Poder, forteller til Kampanje at de har landet avtaler med samtlig andre TV-operatører i Norge.

- Vi har avtaler med Allente, Riks-TV, Strim, Telenor og Altibox. Vi har ikke hatt dialog med Telia Norge etter sommeren. Jeg ser ikke på det som at vi har en konflikt. Vi har forskjellig syn, og kunne ikke bli enig om vilkårene, sier Poder og fortsetter:

- Nå fokuserer vi 100 prosent på de nevnte partnerne som jeg tror har gjort en betydelig innsats med salg og markedsaktivitet. Hvis en kunde fra Telia ringer oss forteller vi at Viaplay er tilgjengelig direkte fra oss, eller hvis hun eller han foretrekker så setter vi dem i kontakt med TV-operatøren.