For et år siden overtok Fremantle 12 nordiske produksjonsselskap som tidligere hadde vært eid av Viaplay Group, blant dem Monster, Strix, Novemberfilm og Rakett. De tre sistnevnte har allerede vært samlet under samme tak i Bergehus i Forgnerkilen i Oslo. Ved nyttår slås de også sammen til ett selskap.

- Vi har samarbeidet svært tett i mange år, og har opplevd at vi spiller hverandre gode. Fusjonen er en naturlig videreføring av dette samarbeidet, sier Jørgen Hermansen.

Strix-sjefen blir administrerende direktør i This is nice, som er navnet på det nye selskapet, og programsjef for Strix. Kjetil Johnsen blir programsjef for Novemberfilm og Anders Akselsen Tanderø blir programsjef for Rakett. Strix, Novemberfilm og Rakett vil nemlig fortsatt eksistere som merkenavn, selv om de ikke lenger skal være tre egne selskap.

Agnete Thuland blir COO for det nye selskapet mens Cecilie Sjølett vil ha ansvar for HR.

- Sånn sett blir det ingen endring for verken seerne eller kundene våre. En sammenslåing av organisasjonene vil gi oss enda mer styrke bak merkenavnene. Visjonen vår er å være en tydelig og relevant stemme i fortellingen av den norske historien, og å være det beste stedet for de beste historiefortellerne. Vi gjør dette for at denne stemmen skal bli enda kraftigere, og for vi skal stå sterkere i kampen for at de flinke folka fortsatt blir hos oss, og at flere kommer til, sier Jørgen Hermansen.

De tre selskapene har til sammen 62 ansatte. 43 av dem er fast ansatte og 19 jobber på lange kontrakter.

- Det er ekstremt viktig for oss å være en trygg og god arbeidsplass, hvor folk føler tillit, blir utfordret og får gjøre det de kan aller best. Vi vil kunne tilby folk faglige utfordringer på tvers av genre i større grad enn før. Fagmiljøene blir sterkere, og vi er sikre på at det fra nå blir enda mer spennende å jobbe hos oss, sier Hermansen.

Ifølge Fremantle vil ikke fusjonen føre til oppsigelser eller nedskjæringer.

Strix, Rakett og Novemberfilm er kjent for produksjoner som «Farmen», «Naked Attraction» og «Bak fasaden». De hadde en samlet omsetning på 192 millioner kroner i 2021.

Les mer: Farmen-selskap har aldri tjent mer penger

This is nice blir en del av This is nice Studios Norway, som i tillegg til This is nice (Strix, Novemberfilm og Rakett) også huser Monster, One Big Happy Family og Playroom Event. Gruppen er eid av Fremantle som også driver produksjonsselskapet Fremantle Norge.

Totalt jobber det rundt 120 faste ansatte i hele Fremantle-konsernet i Norge.