Saken blir oppdatert.

Amedia har kjøpt seg inn i Norges største frittstående podkastprodusent Moderne Media. Selsapet går inn som aksjonær og tar en andel på 49 prosent. 

- Amedia har skapt høyere etterspørsel etter journalistikken i lesermarkedet og har en positiv vekst i det digitale annonsemarkedet de siste årene. Vi tar nå nye offensive grep med sterkere satsing på ny redaksjonell og kommersiell vekst. Gjennom investeringen i Moderne Media styrker vi vår innholdssatsing i kampen om særlig yngre generasjoners tid, sier Gisle Torheim, visekonsernsjef og finansdirektør i Amedia i en melding.

Dermed følger mediekonsernet etter konkurrenten Schibsted inn på podkastmarkedet. Schibsted har de siste par årene giret opp sin podkastsatsing gjennom både å signere profiler og kjendiser samt kjøpt seg inn i podkastplattformen Podme. 

Les også: Schibsted tapte over 17 millioner kroner på podkast i Norge

Lønnsom podkast-produksjon
Moderne Media er en av de største aktørene i Norge innen produksjon og annonsesalg på lyd og tilbyr sine programmer gjennom appen Untold, som ble lansert like før sommeren. Noen av de meste kjente poddene er i dag «Truecrimepodden», «Historiepodden», «Skrekkpodden», «Henrettelsespodden» og flere fotballpodkaster. Jim Fossheim, eier og daglig leder i Moderne Media, er glad for samarbeidet med Amedia, og at konsernet nå kommer inn på eiersiden.

- Amedias redaksjoner og Moderne Media vil i fellesskap jobbe med konseptutvikling. Det vil bidra til nye og spennende podkastprodukter til begge selskapenes abonnenter, gjennom å dra nytte av Amedias store redaksjonelle nettverk med over 1.000 reportere rundt om i Norge og Moderne Media sin erfaring med å bygge lydprodukter, sier Fossheim. 

Moderne Media hadde rundt 25 millioner kroner i omsetning i fjor og gikk fem millioner kroner i pluss. 

- Gode nyheter
Amedia har fra før og gjennom sine aviser en rekke podkaster, både nasjonale og lokale, men ambisjonene er en forsterket satsing. Marie Olaussen, utviklingsredaktør i Tønsbergs Blad, står bak Strandkongene, en av Amedias podkaster produsert med nettopp Moderne Media. 

- At Amedia og Moderne Amedia nå går sammen om en ny storsatsing på lyd, er gode nyheter for oss som lager lokalavis. Selv om det er for tidlig å si hvordan denne satsingen blir i detalj, tror jeg det er et enormt potensial i denne avtalen. Etter hvert vil den komme både våre redaksjoner og våre abonnenter til gode, sier Olaussen. 

Arne Reginiussen, direktør for nye medier i Amedia, vil være Amedias representant i styret i Moderne Media.

- Stadig flere av våre aviser tar redaksjonelle lydinitiativ for å nå bedre og bredere ut med sitt journalistiske innhold. Nå blir Moderne Media sentral i arbeidet med å løfte Amedias podkastsatsing videre. Gjennom partnerskapet med Moderne Media vil våre redaksjoner få tilgang til gode verktøy og et ledende kompetansesenter på lyd. Det vil sette våre aviser i bedre stand til å produsere enda mer og bedre lydinnhold til eksisterende og nye abonnenter, sier han.