De norske og internasjonale strømmetjenestene holder kortene tett til brystet når det gjelder utviklingen i abonnementstall og bruk, men en av dem som følger utviklingen på det norske strømmemarkedet tett er Ipsos. Markedsanalyseselskapet måler i sin nye medieundersøkelse både utviklingen i bruk av sosiale medier og strømming, og helt ferske tall som Kampanje har fått tilgang på viser at Viaplay er den strømmetjenesten som i andre kvartal i år hadde den største veksten både i antall brukere og i ukentlig dekning.

Viaplay-tjenesten nærmer seg nå 1,5 millioner registrerte profiler, og er dermed den tredje største tjenesten etter Netflix og NRK og foran konkurrentene TV 2 Play og HBO Max. Nettflix har fortsatt flest antall brukerprofiler med 2,3 millioner. Tallene er basert på hva folk sier de har og hva de bruker.  

Rapporten slippes først senere torsdag formiddag og da vil alle tallene bli offentlige.

- Vi ønsker ikke å si mye om utviklingen før rapporten slippes senere i dag, men det jeg kan si er at utviklingen i strømmemarkedet viser at alle øker. De norske tjenestene klarer seg også ganske bra tatt i betraktning at de globale er store og det ikke er flere timer i døgnet, sier Nathalie Warembourg i Ipsos til Kampanje.

Les også: Henriette Steenstrup ble kveldens store TV-vinner – sikrer Viaplay to Gullruten-priser

Også i ukentlig bruk vokser Viaplay raskere enn alle konkurrentene. Strømmetjenesten hadde tidligere i år suksess med dramaserier som «Pørni» og den norske vintersporten.  

NRK-TV er den mest sette strømmetjenesten og foran Netflix, men de to største øker ikke lenger så kraftig. Da er veksten i bruk langt større både for Viaplay, TV 2 Play og HBO Max. 

Ipsos’ Sosiale medier-tracker gjennomføres online løpende gjennom hele året og basen er på over 6.000 personer årlig med et landsrepresentativt utvalg av befolkningen over 18 år. Undersøkelsen er gjennomført siden 2013 og måler 14 sosiale medieplattformer og 15 musikk- og strømme tjenester.

Kampanje kommer tilbake mer om Ipsos-rapporten senere i dag.