I den nye medieundersøkelsen til Ipsos har markedsanalyseselskapet tatt for seg både sosiale medier-kanalene og strømmeselskapene på det norske markedet. Her kommer det frem at Tik Tok fortsetter rakettveksten og at Viaplay også vokser kraftig, noe Kampanje omtalte tidligere i dag.

Les også: Viaplay vokser kraftig på det norske strømmemarkedet

Viaplay-tjenesten nærmer seg nå 1,5 millioner registrerte profiler (+9%), og er dermed den tredje største tjenesten etter Netflix og NRK som på målingen har henholdsvis 2,3 millioner og 2,1 millioner profiler på tjenesten sin. Men Viaplay er dermed for foran konkurrentene TV 2 Play og HBO Max.  

- Rapporten bekrefter tilsynelatende det vi har visst en stund, nemlig at vi stadig oftere treffer seerne med riktig innhold og rettigheter, sier PR-sjefe i Viaplay i Norge, Fredrik Olimb, til Kampanje.

Tallene er basert på hva folk sier de har, og hva de bruker.

Her ser du en oversikt over hvilke strømmetjenester i Norge som er størst i antall registrerte profiler. Tall for andre kvartal i 2022. Kilde Ipsos.

Plassering Kanal Antall profiler Endring i %-poeng
1. Netflix 2.320.000 + 7
2.  NRK 2.110.000 + 6
3. Viaplay 1.470.000 + 9
4. HBO Max 1.360.000 + 9
5. TV 2    

- Verdens mest ambisiøse mål
De norske og internasjonale strømmetjenestene holder kortene tett til brystet når det gjelder utviklingen i abonnementstall og bruk, men en av dem som følger utviklingen på det norske strømmemarkedet tett er Ipsos. I målingen for årets andre kvartal er Viaplay den strømmetjenesten som hadde den største veksten både i antall brukere og i ukentlig dekning.

- Vi har muligens verdens mest ambisiøse mål, da vi ønsker å ha de mest spennende sportsøyeblikkene og de mest kritikerroste dramaseriene. Det er to helt forskjellige verdener, men vi mener at vi har levert på dette, blant annet med vintersporten, håndballmesterskap, en ny påskekrimfavoritt i Sven Nordins «Wisting» og seriedronningen over alle, Henriette Steenstrup og «Pørni». Vi har også truffet godt med helt nye produksjoner som for eksempel Pia Tjeltas «Made in Oslo» som har gitt oss svært gode tall, sier Olimb.

Tidligere i dag ble det også kjent at Viaplay skal i gang med filmatiseringen av selvbiografien til eks-kulturminister Abid Raja, boken «Min skyld». Olimb sier Viaplay ser frem til høsten.

- Tar vi med Formel 1 og selve kronjuvelen av sportsrettigheter, Premier League, samt flere norske dramaserier, vår første norske spillefilm i «Gulltransporten» og enda mer «Pørni», så er det klart at vi ser fram til høsten, sier Olimb.

Les også: Viaplay-topp om Raja-kuppet: - Dette er en svært gripende og genuin fortelling

- Utviklingen viser at alle øker
Ser en på bruken til Viaplay vokser den også, men det gjør også alle andre strømmeaktørene. Bruksfrekvensen gir ofte et bedre bilde på bruksmønstre enn antall profiler.

- Utviklingen i strømmemarkedet viser at alle øker. De norske tjenestene klarer seg også ganske bra tatt i betraktning at de globale er store og det ikke er flere timer i døgnet, sa daglig leder Nathalie Warembourg i Ipsos til Kampanje tidligere i dag. 

Her oppgir 38 prosent at de bruker Viaplay ukentlig eller oftere. Det er ifølge Ipsos «en signifikant økning på åtte prosentpoeng sammenlignet med tilsvarende tall for andre kvartal i 2021». Tilsvarende tall for de kommersielle konkurrentene er TV 2 Play med 33 prosent og HBO Max med 30 prosent.

Her ser du en oversikt over de største strømmetjenestene i Norge i andre kvartal i 2022 målt i ukentlig bruk. Kilde Ipsos. 

Plassering Kanal Ukentlig bruk Endring i %-poeng
1.  NRK  63% + 1
2. Netflix 58% + 2
3. Viaplay 38% + 8
4.  TV 2 Play 33% + 7
5.  HBO Max 30% + 8
6.  Discovery+ 25% + 4
6.  Disney+ 25% + 7