Den kjente programlederen Julie Strømsvåg har lang erfaring fra TV-bransjen. Hun jobbet i sportsavdelingen i TV 2 i nærmere 13 år, før hun meldte overgang til Viaplay.

Nå er hun klar for NRK. Strømsvåg er ansatt i eksternavdelingen, og vil i vinter være tilknyttet NRK Sport. Videre skal hun bidra som programleder i produksjoner i andre sjangre.

- Jeg gleder meg stort til å få utvikle meg på andre områder jeg virkelig brenner for, samtidig som jeg får jobbe litt med sport. Det har blitt min greie. Jeg har alltid hatt et høytidsforhold til NRK og kan ikke vente med å ta fatt på nye utfordringer, sier Strømsvåg.

Programredaktør Petter Wallace i NRKs eksternavdeling er svært fornøyd med signeringen. 

- Vi er svært fornøyde med at store profiler av Julies kaliber velger å samarbeide med NRK. Vi vet at publikum setter stor pris på hennes jordnærhet og positive utstråling. Hun vil bli en viktig profil for oss, sier Wallace. 

Til Kampanje skriver Strømsvåg i en SMS at det var utviklingsmulighetene utenfor sporten som fristet hos statskanalen.

- I NRK skal jeg bidra i produksjoner innenfor andre sjangre enn sport, og i den utviklingsmuligheten ligger det mye motivasjon for meg. Så her blir det litt kjent og kjært med sporten, og litt nytt og spennende. Jeg gleder meg enormt!

Kort opphold
Dermed ble et kort opphold for Strømsvåg i Viaplay. Hun kom til kanalen og strømmetjenesten fra TV 2 i fjor våres.

- Det ble et kort, men et veldig hyggelig og fint bekjentskap. Også er det sånn som skjer noen gang. Julie har nok hatt en liten dragning mot mer enn sport, så vi velger å se det i den sammenhengen. Vi er veldig godt fornøyde med det hun har bidratt med hos oss. Hun var med å sende et signal om hvor hardt vi har valgt å satse på sport og at hun nå reiser videre ser vi ikke på som dramatisk. Vi ønsker henne masse lykke til, sier sportssjef Kristian Oma i Viaplay til Kampanje.

- Er det problematisk at hun også skal kommentere vintersport på NRK?

- Nei, vi velger heller å se på det som om vi har vært med å videreutdanne henne. Her heier vi virkelig bare på Julie og håper hun får brukt enda flere sider av seg selv i det hun skal i gang med nå, sier Oma.

I Viaplay var hun programleder under Viaplays vintersportssendinger, sammen med alpinlegende Kjetil André Aamodt, men også hos Viaplay har Strømsvåg fått prøve seg i andre roller med underholdningsprogrammet  «Fangene på fortet». Hun forsvinner derfor ikke helt fra Viaplays skjermer enda, ettersom samme duo leder den kommende sesongen av TV-programmet .

Skal jobbe med vintersport
I vinter jobbet hun blant annet med vintersendingene til Viaplay. Til å begynne med vil hun ha en tilsvarende rolle i NRK, hvor hun skal jobbe med vinterhelgene og VM i nordiske grener.

Les her: VM-vinteren tilbake på NRK

Sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor, gleder seg stort over å få Strømsvåg inn i redaksjonen.

-  Dette er en ordentlig gladnyhet for NRK Sport. Julie er en sterk journalist og en svært dyktig programleder som vil bidra til å løfte våre vintersendinger, sier Sundvor.