Henriette Steenstrup er en selvskreven gjest på Viaplay Norges høstlansering. Hennes dramakomedie «Pørni» har blitt tidenes mest sette originalserie på strømmetjenesten i Norden og denne høsten fortsetter suksessen med tredje sesong. Skuespilleren vil likevel ikke ta all æren for at Viaplay er i medvind i tøff konkurranse med aktører som Netflix, HBO Max og TV 2 Play.

- Nå er det mulig at Braut Haaland også kan ha noe med det å gjøre. Littegrann. Men hvis han skal få en statue i inngangspartiet til Viaplay, så synes jeg at jeg i hvert fall kan få en liten byste, sier Steenstrup til Kampanje og ler.

Ferske tall fra Kantar viser at Viaplay hadde en dekning på 33 prosent i andre kvartal, opp fem prosentpoeng fra samme kvartal i fjor. Det er lite som tyder på at veksten vil stanse opp med det første. Viaplay overtok som kjent nylig rettighetene til Premier League, der Erling Braut Haaland er blant de største trekkplastrene.

Les også: Slik skal Viaplay vinne strømmehøsten - mer Pørni, norske superkvinner og MasterChef for unge talenter

- Blander det tøysete og det triste
Viaplay har ennå ikke satt noen premieredato for tredje sesong av «Pørni», men Henriette Steenstrup kan røpe at handlingen er lagt til julehøyttiden, og vi kan dermed anta at den slippes nærmere jul.

Steenstrup lover mer av det som har gjort de to første sesongene til en suksess.

- Denne serien blander det veldig tunge med det lette, som jeg mener livet består av. Det blander seg litt, det tøysete og det triste, sier hun.

Les også: Kraftkvinner skal gjøre Viaplay til strømmevinner: - Absolutt et aktivt valg

Hemmelighetsfull om fortsettelsen
- Hvor mye av livet ditt består nå av «Pørni»?

- Det har gått ganske fort å lage tre sesonger. Livet mitt består mye av å tenke på «Pørni». Det er ikke sånn at jeg har erstattet min egen familie med familien Middelthon, det er det ikke. Men da jeg hang opp et bilde av Vivild, Jon og Ebba, som spiller barna mine, på kjøkkenet så ble mine egne barn litt sånn «unnskyld meg, hva er dette for noe?», ler Steenstrup.

- Men det er klart det er en viktig serie for meg nå. La meg si 70-30. Jeg gjør andre ting også, men «Pørni» er veldig viktig.

Verken Steenstrup eller Viaplay vil på nåværende tidspunkt si noe om hva som skjer etter tredje sesong.

- Jeg har døra på gløtt, sier Steenstrup lurt.