På fredagens resultatpresentasjon kunne konsernsjefen i Schibsted gi nettavisen VG skryt for tjenesten som gir leserne oversikt over forsinkelser, ventetider og kansellerte avganger. Skogen Lund kalte det spesialen for et godt stykke «moderne journalistikk».

- Det er en fantastisk tjeneste akkurat nå i sommermånedene og jeg kaller det moderne journalistikk fordi den er veldig datadrevet. Samtidig er VG flinke til å skjønne hvilke behov som kommer til å oppstå og da jeg så den for første gang så tenkte jeg «så genialt». Den var der akkurat før jeg tenkte at det savner jeg nå, sier Kristin Skogen Lund til Kampanje.

Fredag la hun frem tall som viste at mediekonsernet øker omsetningen til nesten 3,9 milliarder kroner i andre kvartal, men at overskuddet falt med rundt 120 millioner kroner til 620 millioner kroner.

Les også: Overskuddet faller i Schibsted – varsler nye kostnadstiltak

Etter først konflikten med flyarbeiderne og teknikerne både her hjemme og i utlandet, er det nå pilotene i SAS som har gått til streik. Både SAS-ledelsen og pilotene har de siste ukene forsøkt å bli enige etter at 900 piloter ble tatt ut streik mandag i forrige uke.

Det har gitt god trafikk på VGs nettsider etter at de lanserte sin flyspesial.

- Flyspesialen er noe våre dyktige folk som jobber med breaking og redaksjonell utvikling lagde da sommerens mulige flykaos begynte å prege nyhetsbildet. Det er en tjeneste som leverer rett i kjernen på VG-ambisjonen om å være primær nyhetsdestinasjon, samtidig som den har en innovativ fortellerteknikk, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG til Kampanje.

Produsert millioner av visnnger
Til sammen har flyspesialen generert i overkant av fire millioner visninger. Det er likevel et godt stykke unna den største suksessen til VG, «Koronaspesialen» som produserte flere hundre millioner sidevisninger.

- Sammenlikninger med koronaspesialen, som er norsk internetthistorie kanskje best besøkte nyhetsprodukt utenom forsidene med hundrevis av millioner sidevisninger, oppleves ikke helt relevant, sier Brenne.

Han sier trafikken fortsatt er god og jevn selv om ledelsen og pilotene nå nærmer seg hverandre.

- Ettersom SAS-streiken etter hvert gjør det mer forutsigbart å vite om en del fly går, eller rettere sagt ikke går, har vi ikke merket noen ekstra interesse den siste uken, men trafikken er god og jevn. Hvor høyt vi til enhver tid setter den på forsiden har jo også mye å si. Vi er svært fornøyde med å ha flytjenesten som en del av utbudet vårt, sier Brenne.

Holder seg i Norge
Schibsted-sjefen Kristin Skogen Lund sier til Kampanje at hun ikke selv har vært rammet av streiken som har truffet tusenvis av ferierende nordmenn på vei til utlandet.

- Jeg skal være i Norge i sommer heldigvis, og har ingen utenlandsferieplaner. På mandag var jeg imidlertid på en forretningsreise og da fløy jeg AirFrance og bortsett fra litt forsinkelser så har jeg ikke noen store kriser ute. Men jeg innmari glad jeg ikke skal på en litt komplisert ferietur i år, sier Skogen Lund.