For kort tid siden kunne Kampanje melde om at konsulentverstingen NTNU nå hadde inngått ny PR-avtale. Det til tross for at Støre-regjeringen har gått ut og sagt at de ville stanse innkjøp av PR-tjenester fra statlige virksomheter.

I dag melder Klassekampen at statsforetaket Bane Nor har gått til innkjøp av dyr mediehjelp. Avisen får bekreftet fra Bane Nor at de har betalt 320.000 kroner for rådgivning fra First House.

240.000 av disse kronene skal ha blitt brukt til hjelp for å svare på spørsmål fra Aftenposten da de i november skrev kritiske saker om interne forhold i Bane Nor, ifølge Klassekampen.

- Vi så ganske raskt at vi trengte et blikk og noen råd utenfra, dette grunnet mengden av spørsmål og påstander som vi i utgangspunktet ikke kjente oss igjen, skriver kommunikasjonssjef i Bane Nor, Nina Aasmundsen, i en e-post til Klassekampen.

Senterpartiets parlamentariske nestleder, Geir Pollestad, sier til Klassekampen at dette er et prakteksempel på hvorfor de tar opp kampen mot bruk av PR-byråer i offentlig sektor.

- Ingen av de pengene som er brukt på First House, gir oss en millimeter ny jernbane, sier Pollestad.