For å kunne se Premier League fra og med neste sesong må man være i besittelse av abonnementet «Viaplay Total». Pakken vil koste 649 kroner i måneden og man vil kunne kjøpe tilgang til den nye pakken senere i sommer.

Det er en liten prisreduksjon fra hva TV 2 har tatt for sitt totale Premier League-abonnement denne sesongen. Her har prisen ligget på 669 per måned, med unntak av mai. Mai er Premier League-sesongens siste måned og TV 2 endret prisen til 399 kroner som en avslutning på sitt 12 år lange ekteskap engelsk toppfotball.

Det har tidligere kostet 899 kroner for Premier League gjennom TV-distributørene. Her anbefaler Viaplay en pris på 649 kroner, men den endelige prisen settes av distributørene.

Les også: Nytt prissjokk fra TV 2 – norske fotballfans må grave enda dypere i lommeboken

I tillegg til Premier League skal Viaplay fortsette å vise blant annet Formel 1, vintersport og håndball. Dette, pluss serier og film, inngår i Viaplays total-pakke.

- I august braker det løs med 380 kamper i året fra Premier League på Viaplay, og vi gleder oss veldig til å de neste seks årene som rettighetshaver. Vi er godt i gang med forberedelsene, og lover en sportspakke av aller høyeste kvalitet. Den nye totalpakken vil i tillegg til Premier League inneholde alle våre sportsrettigheter i tillegg til samtlige av våre Viaplay Originals, filmer og serier. Når vi nå lanserer Premier League i Norge befester vi rollen som den største og viktigste formidleren av sport i det norske markedet, sier kommersiell direktør og en av konserndirektørene i Viaplay, Kim Poder.

Bytter navn på TV-pakker
Den eksisterende sportspakken endrer navn til Viaplay Medium og vil inneholde det samme som i dag. Hvilket vil si sport og film uten Premier League. Prisen på denne pakken blir 349 kroner per måned.

Nent opplyser om at alle som i dag har Viaplay Total-pakken, vil bli overført til Viaplay Medium.

I tillegg til den nye Viaplay-pakken lanseres også fem nye lineære premium-kanaler som vil sende Premier League på TV i Norge. For kunder som kjøper Premier League gjennom en TV-distributører som Nent samarbeider, vil kunden i tillegg til disse fem Premier League-kanalene også få fire V sport-kanaler, samt Viaplay Film & Serier, inkludert i sin pakke. Nent anbefaler en månedspris på 649 også her, men at det imidlertid er TV-distributøren selv som bestemmer prisen.

- Vi som skal jobbe med å lage best mulig innhold før, under og etter kampene står nå og spinner i startblokkene. Verdens heftigste sportsrettighet fortjener også å bli behandlet på verdens beste vis, og vi jobber nå intenst for å være klare. Samtidig som vi skal lage og presentere dette lokalt i Norge er vi også glade for at Viaplay har rettighetene i hele ni land, noe som vil gi oss enda større tyngde i dekningen, flere profiler å spille på - og mer premium-innhold på menyen, sier sportssjef i Viaplay Norge, Kristian Oma.