Saken blir oppdatert.

Lørdag kunne TV 2 endelig invitere resten av TV-bransjen til full fest i Bergen etter to år med kraftig nedskalerte utgaver av Gullruten i Oslo. 

Der ble Henriette Steenstrup, Leo Ajkic og Anne-Kat. Hærland tre av kveldens store vinnere. Sistnevnte fikk hedersprisen for sitt bidrag til bransjen, mens Steenstrup endte kvelden med to Gullruten-statuetter for Viaplay-serien «Pørni».

Les mer: Anne-Kat. Hærland får Gullrutens hederspris - utelukker ikke TV-comeback

Mens Grieghallen i Bergen var stappfull av TV-kjendiser og produksjonsfolk, var det glissent foran TV-skjermen i de mange tusen hjem.

Kun 236.000 fikk med seg showet på TV 2. Det er en halvering fra i fjor da 470.000 fulgte med. Seertallet er også en nedgang fra 2020. Da hadde programmet 270.000 seere.

I fjor nøt Gullruten godt av å ligge rett bak seerfavoritten «Kompani Lauritzen» i sendeskjemaet til TV 2. Siden sist har kanalen også mistet distribusjon hos over en halv million Altibox-kunder.

- Ikke krisetall
Programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 er mest av alt fornøyd med TV-sendingen som har blitt produsert av Nordisk Film de siste fire årene.

- Dete er først og fremst en hyllest til det norske produksjonsmiljøet, så det viktigste er å si at Nordisk Film gjorde en strålende jobb. Det var en fantastisk TV-sending, sier Haldorsen til Kampanje.

Hun mener man må sette seertallene i sammenheng med trendene i TV-markedet og den reduserte distribusjonen til TV 2 som følge av at de ikke lenger har en avtale med Altibox.

- Dette er ikke krisetall, sier hun.

Fornøyd med ny programleder
TV 2 har nemlig ingen planer om å gi opp prisutdelingen. Neste år er det Monster som står for produksjonen.

- Vi har en langsiktig plan for Gullruten. Jeg tror det er en viktig kveld for bransjen, sier Haldorsen.

- Dette var første gang Niklas Baarli ledet Gullruten. Får han jobben igjen?

- Så langt har vi ikke kommet, men jeg vil si at Niklas gjorde en strålende jobb. Han er presis og morsom. Vi er kjempefornøyde.

Av kveldens 20 priser, gikk kun to til TV 2. Det var for «Beste konkurransedrevne reality» med «Kompani Lauritzen» og «Årets grønne produksjon» med «Farmen».