Torsdag 28. april åpner strømmetjenesten Britbox dørene for et nordisk publikum. Tjenesten eies av de britiske TV-størrelsene BBC og ITV og ble først lansert i USA i 2017. Senere har tjenesten nådd Canada, Austalia og Sør-Afrika, og nå er det Norge, Sverige, Danmark og Finlands tur.

Britbox skal by på det beste av BBC og ITVs rikholdige programarkiver, inkludert seerfavoritter som «Peaky Blinders», «Vera», «Midsomer Murders» og «The Office», i tillegg til nye dramaserier produsert eksklusivt for tjenesten. I løpet av det første året vil tjenesten by på premierer som true-crime-dramaet «Stonehouse» med Matthew Macfadyen og Keeley Hawes, og «The Thief, His Wife, and the Canoe», med Eddie Marsan i hovedrollen.

Allerede i april frister Britbox med originalseriene «Crime» og «The Cleaner», sistnevnte med Helena Bonham Carter i en av hovedrollene.

- Ferske originaltitler, i tillegg til det brede tilbudet innen flere genrer og gode TV-klassikere, er en kraftfull kombinasjon som har bidratt til at BritBox nå har mer enn 2,5 millioner abonnenter verden over. Nå får millioner av nye fans i Norden tilgang til Storbritannias mest etablerte underholdningsnavn og stjerner gjennom BritBox, sier Reemah Sakaan, administrerende direktør i Britbox International i en pressemelding.

Britbox blir også det eksklusive hjemmet for sesong 17 og 18 av «Masterchef UK» og alle sesongene av «Line of Duty».

Tjenesten vil koste 79 kroner i måneden og er tilgjengelig som en egen app på Android og Apples mobile plattformer, Fire TV, Apple TV, Android TV og på Samsung Smart TV og LG TV. I Norge blir Britbox også tilgjengelig for abonnenter av TV 2 Play.

NRK har tidligere vist flere av produksjonene BBC og ITV nå tilbyr i egen strømmetjeneste. Innkjøpssjef Fredrik Luihn i NRK forteller at lanseringen av Britbox innebærer hardere konkurranse om de britiske programmene, men at det er for tidlig å si hvordan det vil påvirke utvalget deres.

- Britbox må forhandle med ITV og BBC, selv om de er på eiersiden. Disse titlene gis ikke gratis til Britbox. Det vil være en normal konkurranse på mange titler, og så er det slik at Britbox, med tanke på det navnet de har, forsøker å profilere seg ved å skaffe seg en del titler, sier han til Kampanje.