Ifølge det amerikanske bransjenettstedet Variety kan fusjonen mellom Discovery og Warner Media være i boks allerede denne uken, snaue elleve måneder etter planene ble bekreftet av Discovery Communications og Warner Media-eier AT&T. Førstkommende fredag skal være et sannsynlig tidspunkt for ferdigstillingen.

Navnet på det nye selskapet blir Warner Bros. Discovery og det er dagens Discovery-sjef David Zaslav som blir sittende på toppen. Denne uken varslet toppsjefen i Warner Media, Jason Kilar, at han forlater selskapet. Det samme gjør dagens sjef for HBO Max, Andy Forssell. Sistnevnte har blant annet vært ansvarlig for den internasjonale utrullingen av strømemtjenesten som erstattet HBO Nordic i Norden i fjor høst. 

Ifølge Variety får Warner-toppene følge ut døra av en rekke andre ledere i selskapet, inkludert finansdirektør Jennifer Biry og teknologidirektør Richard Tom.

Ukjente konsekvenser
Lite er kjent om hvilke følger fusjonen får får den norske og nordiske organisasjonen i de to selskapene. Det jobber i dag mellom 200 og 300 i HBO i Norden, men et fåtall av disse holder til i Norge. HBOs europeiske sjef, Christina Sulebakk, er riktignok halvt norsk, men bor og jobber i Danmark.

Discovery har ingen norsk ledelse lenger, etter at de nordiske ledergruppene ble slått sammen i 2020. Den nordiske operasjonen teller rundt 600 ansatte og ledes av briten James Gibbons fra London, mens Espen Skoland har fått tittelen operativ leder i Norge. Han leder en gjeng på 120 ansatte i Discoverys lokaler i Nydalen i Oslo.

Kampanje har vært i kontakt med kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Discovery i Norge. Hun ønsker ikke å kommentere saken. Svaret er det samme hos PR-sjef Celine Ryel i Warner Media Norge.

- Vi kan ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Slår sammen strømmetjenester
Warner Media står bak strømmetjenesten HBO Max, produksjonsselskapet Warner Bros. og TV-kanaler som CNN, mens Discovery sitter på en rekke TV-kanaler verden over, inkludert TVNorge og Eurosport i Norge, og strømmetjenesten Discovery+.

Ifølge Kantars undersøkelse «Forbruker & Media» (F&M) abonnerte 29 prosent av alle husholdninger på HBO Max i fjerde kvartal, mens 17 prosent abonnerte på Discovery+.

Planen skal være å slå sammen disse strømmetjenestene på det internasjonale markedet. Det ble bekreftet av Discoverys finansdirektør Gunnar Wiedenfels på en konferanse i regi av Deutsche Bank. Han mener tjenestene er komplementære.

- I Europa er Discovery uten tvil mer relevant og har en sterkere tilstedeværelse med mange åpne TV-kanaler i flere nøkkelmarkeder. WarnerMedia kan ha et slags forsprang i Norden, sa han ifølge Variety.

Les også: - Det er grenser for hvor mye nordmenn er villig til å betale for strømming

Blir underholdningsgigant
Mediegiganten Warner Bros. Discovery vil ha en anslått omsetning på 52 millioner dollar i 2023 og et innholdsbudsjett på 20 milliarder dollar, eller over 170 milliarder norske kroner.

Selskapet vil være eid av AT&T (71 prosent) og Discoverys aksjonærer (29 prosent).

Les mer: TVNorge-eier bekrefter fusjon med Warner Media - vil bruke over 170 milliarder på innhold