Torsdag 31. mars gikk distribusjonsavtalen mellom TV 2 og Altibox ut. Dermed gikk over 530.000 kunder inn i helgen uten tilgang på TV 2s lineære TV-kanaler eller strømmetjenesten TV 2 Play gjennom poengmenyen til Altibox.

Ferske tall fra Kantar kan tyde på at det har fått en umiddelbar effekt på TV 2-programmer som «Kompani Lauritzen».

Les mer: Kompani Lauritzen mistet over 100.000 seere etter bruddet med Altibox

- Flertallet velger annet innhold
Kommunikasjonssjef Andreas Veggeland i Altibox ser ikke en like stor effekt på kundemassen, men erkjenner at noen har valgt å si opp abonnementet sitt.

Altibox er landets nest største TV-distributør etter Telenor.

- Vi har ikke sett mange oppsigelser. De aller fleste velger inn annet innhold med de 50 poengene de har fått. En god del kunder har valgt å aktivere rabatten på 100 kroner de har fått, og om noen bruker den til å kjøpe tilgang til TV 2 Play, det vet vi ikke. Flertallet av kundene velger inn annet innhold, sier Veggeland til Kampanje.

- Når du sier at dere ikke har sett mange oppsigelser, hva legger du i det?

- Vi snakker om en neglisjerbar andel av kundemassen.

- Noen tusen?

- Nei, det er det ikke.

- Noen hundre?

- Ja.

- Har hatt god trykk
- Forventer dere en økning i antall henvendelser fra kunder som er misfornøyde med tilbudet til Altibox fremover?

- Nå har vi hatt god trykk inn på kundesenteret nå den første helga. Flertallet av kundene er fornøyde med at vi ønsker en avtale som gjør at de slipper å betale for innhold de ikke er interessert i. Mange av henvendelsene gjelder hjelp til å velge inn alternative kanaler og strømmetjenester som HBO Max og Viaplay. Vi ser også at det har roet seg sammenlignet med hva det var på fredag. Samtidig regner vi med at det fortsatt vil være kunder som vil ta kontakt med oss i tiden fremover.

Altibox’ kommunikasjonssjef forteller at de ikke vil foreta seg noe nå for å få TV 2 tilbake til forhandlingsbordet. Ballen ligger hos TV 2, mener han.

- De må rett og slett komme tilbake til forhandlingsbordet. Vi mener fortsatt at alt dette er en stor forhandling. Så er det forskjellige definisjoner på det, men det er ikke lenge siden TV 2 snakket om viktigheten av å ha et godt samarbeid med distributørene. Vi vet det har stor verdi for TV 2 å ha sitt innhold tilgjengelig hos oss. 

TV 2 har på sin side argumentert med at Altibox ikke har vært interessert i å kjøpe produktet de vil selge.

- Så lenge Altibox ønsker en helt annen modell enn den vi har avtalt med andre distributører i markedet, så hjelper det verken å forlenge avtalen, eller starte nye forhandlinger, sa kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, til Kampanje dagen før kanalen gikk i svart.

Les mer: Altibox med nytt tilbud til TV 2 – vil forlenge dagens avtale