Da Kampanje pratet med Podimo i høst kunne norgessjef hos podkasttjenesten, Fride von Porat, fortelle at de var veldig spente på hvordan mottakelsen av den nye podkasttjenesten ville være.

- Vi har vært veldig spente på hvordan markedet ville ta imot en helt ny merkevare på det norske lydmarkedet. Det tar erfaringsmessig tid å bygge kjennskap, men vi opplever at dette har gått raskere enn vi hadde forventet. I tillegg er det gledelig å få så god respons fra både produksjonsmiljø og forlagsbransjen, sier von Porat.

Les også: Schibsted har 140.000 podkast-abonnenter – Nå lover sjefen dobling av digitale brukerinntekter

Podkastsjef:

Norgessjef Fride von Porat i Podimo sier pilene peker rilktig vei for Podimo og sier den nye podkasttjenesten i 2021 inngikk samarbeid med blant annet Egmont People og Disney. Foto: Podimo.

Gikk fra én til tolv
Nå bekrefter hun i en pressemelding at de har opplevd vekst på flere fronter.

- 2021 var et år preget av vekst og innovasjon, og vi har fått en tydelig plass blant landets ørekanaler. Det er vi veldig stolte av, sier von Porat.

Hun forteller at veksten har gjort at Podimo har gått fra én til tolv ansatte. I tillegg til dette lanserte de 28 podkaster på deres plattform, et tall de har som mål å øke betraktelig i 2022.

- Målet er å firedoble vår eksklusive lydportefølje i 2022, sier von Porat som blant annet har Tone Damli, Iselin Guttormsen og Jan Thomas med på laget. Nå vil hun altså styrke stjernelaget ytterligere.

Samarbeider med Disney
Siden lanseringen i Danmark i 2019 har selskapet vokst i en stødig oppadgående kurve, som har strukket seg over landegrensene til Tyskland og Spania, så vel som på tvers av det latinamerikanske kontinentet.

Podimo ønsker imidlertid ikke å gå ut med tall rundt abonnementsbasen, men von Porat forteller at de totalt for alle marked vokste med over 33.000 nye betalende kunder i januar.

En styrke som von Porat nevner er at Podimo i 2021 inngikk samarbeid med profil- og innholdsbyrået Egmont People, Egmont Storyhouse samt Aschehoug og Disney.

- Slike samarbeid gjør at vi kan fortsette utviklingen innenfor lydformatet. Noe som gir både økte inntekter til innholdsprodusenter og et bredere utvalg til lytterne, sier von Porat.

- Dette blir viktig, også i 2022, legger hun til.