Discovery går ut i markedet med et nytt abonnement for TV-seere som vil ha tilgang til all underholdning på Discovery+ til en lavere pris, i bytte mot reklamevisninger.

Abonnementet har fått navnet «Underholdning (med reklame)» og koster 49 kroner i måneden. Det er 30 kroner billigere enn alternativet uten reklame.

- Dette er en ny modell for Discovery+, og det blir spennende å se hvordan seerne tar imot den. Vi har lenge hatt et gratistilbud med reklame, hvor brukere har hatt tilgang til en liten del av underholdningstilbudet vårt uten å måtte betale for det. Nå lanserer vi altså en hybridløsning hvor seerne for en rimelig penge får tilgang til det samme som de gjør om de velger «Underholdning»-pakken til 79 kroner i måneden, bare med reklamepauser integrert i programmene, sier Morten Dovland, kommersiell direktør i Discovery. 

Kampanje har tidligere skrevet at mediebyråene er misfornøyd med TV-kanalenes digitale annonseprodukter.

- Fokuset på annonseinntektene på de digitale kommersielle strømmeplattformene har de siste årene blitt nedprioritert og det digitale fokuset har ligger på abonnementsløsningene, sier forhandlingssjefen i en av landets største byrågrupperinger Publicis, Dag Ormåsen.

Les mer: TV-kanalene sliter med reklamesalget på nett – frykter YouTube kupper milliardmarked

Discovery mener den nye løsningen vil tjene både brukere og annonsører.

- Den nye hybridløsningen vil inneholde kortere reklamebreaks enn på gratistjenesten, men seerne får tilgang til enda mer innhold, noe som vi tror vil bidra til å øke videovarelageret på sikt. Denne typen løsning har vært en stor suksess i det amerikanske markedet, og vi mener det det er en vinn-vinn for både seer og annonsør, sier Martin Bekken, Head of Digital Sales i Discovery.

Lanseringen skjer kort tid før amerikanske Viacom slår kreftene sammen med Nordic Entertainment Group om en helt ny annonsørfinansiert strømmetjeneste i det norske markedet kalt Pluto TV. Den skal erstatte Viafree og inneholder både lineære kanaler og et «on demand»-tilbud.