Story House Egmont i Norge kan vise til et nytt år med fremgang på resultatsiden og overskuddet før skatt endte på 108 millioner for 2021. Det var en forbedring fra 2020 på åtte millioner. Omsetningen for bladkjempen som blant gir Norges største ukeblad Hjemmet, kvinnebladet Kamille og fjorårets opplagsvinnere Hagliv og Uteliv og Maison-bladene holdt seg også over milliarden som var på nivå med 2020-tallene, inkludert Egmont Kids Media, etter å mistet over 300 millioner kroner frem mot 2019

- Det er veldig gledelig å se at vi lykkes med vår offensive strategi, og har klart å snu utviklingen og fortsetter trendskiftet fra 2020. Vi har ambisiøse mål om å styrke vår posisjon som markedsleder innen print og resultatene viser at vi er på rett vei, og jeg er imponert og stolt over våre dyktige medarbeidere som har stått på under hele koronatiden, sier administrerende direktør i Story House Egmont, Nina Vesterby.

Resultatet før skatt for Story House Egmont alene var 74,7 millioner, en økning på 10,2 prosent, mens Egmont Kids Media, med titler som Donald og Billy, kryssord og bøker i porteføljen, fikk en resultatøkning på 3,4 prosent.

Skal doble digitalomsetningen
Det danskeeide forlagshuset har også utvidet virksomheten sin de siste årene med stadig flere satsinger inn mot byråmarkedet. Ifølge Vesterby viser 2021-tallene også «en god vekst på de digitale satsningene» og influencersatsingen Egmont People hadde en vekst på over 14,1 prosent.

- Egmont People fortsetter å vokse. Her har vi virkelig gjort store investeringer i 2021, og jeg har klokketro på at denne veksten fortsetter inn i 2022. Vi har et sterkt fokus på å bygge et 360-graders univers for profiler og merkevarer, og tror at både dagens og morgendagens konsumenter vil være på disse plattformene, sier hun.

Digitalomsetningen for Klikk.no og Flipp vokste, med henholdsvis 13,9, og 21,7 prosent og Vesterby sier målet er doble selskapets digitale inntekter. 

- Klikk har god fremgang, og er nå på 17. plass over landets største nettsteder med 146.000 lesere, og runder snart 10 000 betalende Klikk+ abonnenter. Vi har også et av Norges største forum i Kvinneguiden som har hatt en solid vekst siste to år, sier Vesterby.

Les også: Story House Egmont i Norge selger digitalbyrå - blir del av dansk byråkjempe

- Nedgangen på print flater ut
Opplagstallene for printmagasinene som ble lagt frem sist uke, viste at Story House Egmont leverer et totalsalg på 20,9 millioner ukeblader og magasiner.

- Mediebruken endrer seg, og nedgang på printtallene er en forventet utvikling. Men, sammenlignet med tidligere år, har nedgangen flatet ut. Vi ser at våre produkter og tjenester med nyttestoff, kos og underholdning fikk økt betydning i folks hverdag, og ble viktigere enn noen gang gjennom korona-nedstengingen, sier Vesterby.

Hjemmet, Norsk Ukeblad og Familien stod for hele 12,1 millioner solgte blader, og har ifølge Vesterby «en suveren posisjon mot voksne kvinner.»

Les også: Her er årets vinnere og tapere i bladhyllene: - Det er helt klart at vi treffer noe i tidsånden

Ukebladsjefen sier resultatene gir selskapet muligheten til å satse videre og investere i godt innhold.

- Vi jobber med spennende tjenester innen nisjer tilknyttet våre innholdsunivers. I 2021 lanserte vi en stor satsning innen trening og helse, med et treningsunivers som bygges rundt merkevaren Shape Up. Vi lanserte nylig bryllupsdestinasjonen Ditt Bryllup, hvor målet er å bli den største destinasjonen for alt innen bryllup i Norden. Ved siden av vår satsning på nisjer, har vi en ambisiøs oppkjøpsagenda, sier Vesterby. 

Selskapet som har kuttet hardt i bemanningen økte imidlertid bemanningen i løpet av fjoråret fra 264 ansatte i 2020 til 273 ansatte i 2021. 

Her kan du se alle tallene til Story House Egmont for 2021. Alle tall i MNOK.

Story House Egmont 2021 2020 Endring i %
Omsetning 1.067,0 1.082,3 - 1
Driftsresultat 97,2 104,8 - 7
Resultat før skatt 108 100,0* + 8

*Story House Egmont rapporterte i fjor et overskudd før skatt på 108,0 millioner kroner, men skriver i resultatmeldingen at finansielle poster er korrigert etter offentliggjøring av tallene mars 2021. Story House Egmont i Norge består av de to selskapene Story House Egmont og Egmont Kids Media Nordic.