Torsdag formiddag måtte Altibox erkjenne at det ikke blir noen løsning i 12. time med TV 2.

Det har nå gått én uke siden TV 2 informerte seere om at det ikke lenger finnes noe grunnlag for videre samarbeid mellom TV-kanalen og TV-distributøren og dermed blir det svarte skjermer for over én million seere etter midnatt i dag.

- Vi sendte i dag et tilbud til TV 2 om å forlenge den eksisterende avtalen frem til sommeren, slik at vi kunne få mer tid til å føre en konstruktiv dialog og bli enige om ny avtale. Dette med hensikt om å skåne kundene for svarte skjermer, men det var ikke TV 2 interessert i og tilbudet ble avslått. Ballen ligger nå hos TV 2, sier kommunikasjonssjef i Altibox, Andreas Veggeland, til Kampanje.

- Altibox ønsker en helt annen modell
Avtaleforslaget og henvendelsen skal ha kommet fra Altibox-sjefen Tor Morten Osmundsen og gått direkte til TV 2-sjefen, men Olav T. Sandnes skal ha vendt det døve øret til.

- Så lenge Altibox ønsker en helt annen modell enn den vi har avtalt med andre distributører i markedet, så hjelper det verken å forlenge avtalen, eller starte nye forhandlinger, sier kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, til Kampanje.

TV 2 har vært i en rekke forhandlinger med ulike TV-distributører de siste par årene, og ved to tilfeller har kanalen havnet i brudd med det resultat at sendingene til alle TV 2s kanaler stanses. Kampanje har grunn til å tro at TV-konsernet ønsker seg en modell der det meste av TV 2s innhold tilbys distributørenes abonneneter og at strømmetjenesten TV 2 Play kommer inn som en fast del i grunntilbudet til Telia, Telenor og Altibox. Det vil i så fåll bety en kraftig vekst i antall brukere av TV 2s strømmetjeneste. 

Les også: TV 2 har for første gang større inntekter enn NRK – nærmer seg 800.000 strømmekunder

Allente landet avtale
Eneste distributøren som ser ut til å ha akseptert TV 2s nye modell uten noen form for dramatikk, er satellitt-TV-distributøren Allente som landet en avtale med kanalen i 2021.

- Den pakkestrukturen som Allente har, passet ganske bra til det TV 2 hadde å tilby, sier Jonas Gustafsson, administrerende direktør i Allente i et intervju med Kampanje i dag. 

Mye tyder også på at Telia og Telenor har akseptert den nye TV 2-modellen, men enn så lenge har ingen av de to TV-distributørene presentert det nye samarbeidet. 

TV 2 forsvinner for Altibox-kunder klokken 00.00 natt til fredag.