Altibox har i det lengste holdt liv i håpet om å få til en ny avtale med TV 2 før fristen 31. mars, selv om TV 2 på sin side har hevdet at det ikke er aktuelt. Torsdag morgen erkjenner imidlertid TV-distributøren nederlaget i et innlegg på egne Facebook-sider.

- Det ser dessverre ut til at det ikke blir noen ny avtale med TV 2 inntil videre. ​Vi synes det er leit, for det betyr at dere ikke får tilgang til noe TV 2-innhold hos oss fra 1. april, heller ikke TV 2 Play valgt gjennom vårt poengsystem, skriver Altibox.

Konflikten rammer over 530.000 TV-kunder hos Altibox. Det tilsvarer rundt én million TV-seere.

Som plaster på såret vil Altibox gi kundene 50 ekstrapoeng som de kan bruke på innhold eller 100 kroner i avslag på TV-regningen.

Det har nå gått én uke siden TV 2 informerte seere om at det ikke lenger finnes noe grunnlag for videre samarbeid mellom TV-kanalen og TV-distributøren. 

Utelukker ingenting
Kommunikasjonssjef i Altibox, Andreas Veggeland, forteller til Kampanje at de står ved at TV 2s utspill fortsatt er et forhandlingsutspill, og at de ønsker TV 2 velkommen tilbake til forhandlingsbordet når som helst.

- Vi står fortsatt ved at det er et forhandlingsutspill. Vi ser at vi sannsynligvis ikke får til noen avtale nå, og derfor informere vi kundene om det. Men vi vet at det kan alltid skje ting. TV 2 kan komme tilbake til forhandlingsbordet når som helst. Vi har ikke utelukket at det kan skje noe, men akkurat nå er ikke det sannsynlig, sier Veggeland.

- Men det skal ikke stå på oss – vi ønsker dialog med TV 2, fortsetter han.

- Kan det kalles et forhandlingsutspill når det faktisk skjer?

- Vi anser dette som et forhandlingsutspill fordi TV 2 tidligere har vært tydelige på at de ønsker et samarbeid med distributørene. Det har stor verdi for TV 2 å få sitt innhold distribuert hos oss. Det har også skjedd tidligere i forhandlinger mellom distributører og kringkastere at den ene parten har gått ut offentlig og sagt at det er slutt på samarbeidet, men så har partene funnet sammen på et senere tidspunkt likevel. Vi ønsker å være konstruktive og er klare for dialog med TV 2 når de ønsker å komme tilbake til forhandlingsbordet, forklarer Veggeland.

TV 2 forsvinner for Altibox-kunder klokken 00.00 natt til fredag. 

- Var dere noen gang nære en avtale? 

- Nå har ikke TV 2 sittet ved forhandlingsbordet på en stund. De kom med et tilbud 10. mars som vi takket nei til. Så kom vi med et tilbud 17. mars – og istedenfor å forhandle dette tilbudet så ønsket de å avslutte forhandlingene, sier Veggeland. 

Har kundene på sin side
Veggeland forteller at flertallet av kundene deres støtter TV-distributøren, og at de gjør sitt for å holde kundene fornøyde.

- Tilbakemeldingene vi har fått til nå viser at flertallet av våre kunder er enig med oss og støtter oss i kampen for kundenes valgfrihet. Det er selvfølgelig noen av kundene som vil se TV 2 som dessverre ikke får tilbudet gjennom oss. Det synes vi er veldig leit. Men vi kompenserer selvfølgelig alle kundene. Kundene blir informert i dag med en egen mail, på våre nettsider og på Facebook om at de automatisk får 50 poeng til å velge annet innhold dersom TV 2-innholdet forsvinner. Så er det naturligvis noen av våre kunder som ikke ønsker dette, så de kan heller velge en rabatt på 100 kroner som de kan bruke til det de vil – og da kan de for eksempel kjøpe seg en tilgang til TV 2 Play, sier Veggeland.

- Til slutt. Forstår jeg deg rett hvis jeg sier at dere ønsker TV 2 velkommen tilbake til forhandlingsbordet? 

- Vår dør er åpen. Her står det kun på TV 2 om de vil tilbake. Vi står klare «anytime», avslutter Veggeland.

TV 2: - Ikke noe vits å forhandle 
TV 2s kommunikasjonsdirektør Sarah Willand forteller i en SMS til Kampanje at ingenting har forandret seg etter at forhandlingene brøt sammen for siste gang 23. mars.

- Da avsluttet vi samarbeidet fordi det ikke var grunnlag for noe ny avtale. Så har Altibox valgt å se bort fra det, og skapt inntrykk av at vi er i forhandlinger. Det har vi ikke vært siden 23. mars, skriver Willand.

- Når Altibox sier at døren er åpen, så hjelper dessverre ikke det. Det er ikke noe vits i å forhandle om noe de ikke i realiteten ønsker å kjøpe, fortsetter hun.

- Så ser vi at Altibox ønsker en forlengelse av dagens avtale for å forhandle videre. Men så lenge Altibox ønsker en helt annen modell enn den vi har tilbudt andre distributører i markedet, så hjelper det verken å forlenge avtalen eller starte nye forhandlinger, skriver Willand avslutningsvis.