Hver dag klokken 19.30, mens utøverne i Beijing sover, drar Discovery i gang «OL-kveld» med Anne Rimmen og Carsten Skjelbreid der de oppsummerer dagens prestasjoner med aktuelle gjester.

Programmets seks første sendinger har et snitt på 104.000 seere. Aller flest benket seg ned foran skjermen lørdag 6. februar, da 155.000 fikk med seg feiringen av Norges to første gull.

Onsdag nådde sendingen et foreløpig bunnpunkt med 72.000 før den spratt opp til 110.000 torsdag.

Discovery hadde et langt bedre grep på det norske folk under vinter-OL i Pyeongchang i 2018. Da var seertallet på det meste mer enn tre ganger så høyt i løpet av den første uken av lekene, som torsdag 15. februar da 361.000 fulgte kveldssendingen.

- Irrelevant å sammenligne
TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom påpeker at mye har endret seg i TV-markedet siden OL-ilden ble slukket i Sør-Korea.

- Jeg tror det er irrelevant å sammenligne med hvordan dette så ut for fire år siden. Markedet har utviklet seg enormt mye på disse fire årene, sier hun til Kampanje.

Likevel mener hun at tallene er noe lavere enn forventet.

- Generelt er 100.000 seere godkjent i 2022, men for OL-kveld hadde man nok forventet noe høyere, mener reklamekjøper.

- Får Discovery full uttelling for vinterlekene tror du?

- De får en høy, jevn seing gjennom døgnet. Det gir en høy markedsandel. Så lenge vi fortsetter å vinne gullene våre, så vil de ha glade dager i halvannen uke til. Deretter får vi se hvordan «longtailen» blir. Det blir interessant å se hva de får ut av promoverdien av OL.

- Vinter-OL står veldig sterkt
Kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Discovery er fornøyd med oppslutningen.

- Det er en oppgang i seertallene for «OL-kveld» på TVNorge sammenlignet med vårt forrige OL (sommer-OL, red. anm.), det er vi fornøyde med. Vi sender rundt 20 timer OL hver dag bare på TVNorge, og opplever stor interesse rundt øvelsene. Så det er ingen tvil om at vinter-OL fortsatt står veldig sterkt i den norske befolkningen, sier hun.

Det er fortsatt helgens mixed stafett - som endte med norsk gull - som er Beijing-lekenes mest sette øvelse med norske øyne. På det meste fulgte 800.000 denne sendingen.