Discoverys OL-sendinger samler hundretusener av nordmenn foran skjermen fra tidlig morgen og utover arbeidsdagen, spesielt når det er norske utøvere på medaljejakt i løypene. 

Midt oppi det hele skal det også vises reklame, til mange TV-seeres forergrelse, og i dag var det tydelig at også studiovert Susanne Wergeland var mindre fornøyd med dramaturgien i sendingen.

Da hun måtte avbryte en diskusjon om kombinert-guttas gullsjanser litt før klokken 10 torsdag, drøye to minutter etter forrige reklamepause, kvitterte hun ut en beklagelse til sine gjester i studio og seerne hjemme.

- Jeg må bare beklage, gutter, for reklameavviklingen går rett og slett på hele timer her og vi nærmer oss 10. Så til seerne også, vi må ha enda mer reklame, dessverre, så er vi straks tilbake fra studio igjen, sa Wergeland fra studio.

- Greit å beklage
På Twitter forsøkte VG-kommentator Knut Espen Svegaarden å vise forståelse for de til tider hyppige reklamepausene med følgende melding:

«Dere trenger ikke beklage for reklamen, @ESN_Susanne og @ESNJonas. Det er bare sånn det er. Alle forstår vel det nå?»

Men Wergeland mener beklagelsen var på sin plass.

«Når man er 2 min i studio og så tilbake på reklame er det greit å beklage for dårlig avvikling synes jeg», svarer hun på Twitter.

Kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Discovery forklarer det som skjedde slik:

- Det er utfordrende å plassere reklamepauser i OL, med et så tettpakket program med populære øvelser. I dag tidlig skulle vi egentlig gått til ett langt break, men det ble til to med kort studiotid mellom. At det glipper litt med flyten i avviklingen av så mange timer live TV, må vi regne med, selv om det selvsagt kan være frustrerende for både seere og programledere, sier hun til Kampanje.

- Susanne er en helt i studio time etter time, og det som glipper ut av henne, er også helt forståelig. Det er jo åpenbart ikke selve reklamepausen hun beklager, men at avviklingen av den ble litt klønete mens hun hadde ekspertene i studio.

Brakk staven i reklamepausen
Onsdag fikk mediehuset refs for å ha gått til reklame da Tiril Udnes Weng brakk staven på sprinten. Bildene ble riktignok vist i en såkalt split-screen, men kommentatorene var skrudd av til fordel for reklamelyd.

- Vi sender slike reklamepauser på to minutter, inntil to ganger per time, under enkelte øvelser. Pausene legges inn manuelt, og vi prøver å legge disse på steder som ikke er avgjørende for øvelsen. Det er vanskelig å forutse et stavbrudd, og det ble selvsagt behørig kommentert også etter reklamen, for de som så dette på TVNorge, sa kommunikasjonsdirektør Hanne McBride til Dagbladet.