TV 2 og Telenor er blitt enige om en ny avtale, syv uker etter at partene brøt forhandlingene. Rundt 550.000 husstander, tilsvarende rundt én million TV-seere, har vært uten tilgang til TV 2s kanaler like lenge.

- Vi er glade for å ha kommet til enighet med Telenor om en langsiktig og fremtidsrettet samarbeidsavtale. Nå kan vi endelig ønske seerne velkommen tilbake, og ikke minst takke for tålmodigheten som har blitt satt på prøve. Avtalen er viktig i den harde konkurransen mot internasjonale strømmetjenester, og sikrer seerne godt norsk innhold i årene som kommer, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, i en pressemelding.

Den nye avtalen innebærer at Telenors T-We-kunder får tilbake tilgangen til alle TV 2s kanaler. I tillegg får de strømmetjenesten TV 2 Play inkludert i TV-abonnementet sitt i løpet av året.

- Vi ønsker å takke alle våre kunder for tålmodigheten. Nå kan de igjen se TV 2s gode innhold via T-We. Vi gikk til forhandlinger med ønske om et langsiktig samarbeid med TV 2 der vi investere mer i norsk kvalitetsinnhold, og skaper et enda bedre TV-produkt for kundene våre. Disse ambisjonene blir ivaretatt i den nye avtalen, sier Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd for Telenor Norge.

Telenors TV-sjef Camilla Amundsen har tidligere sagt at mye av forklaringen på uenigheten skyldes TV 2s kostnader til TV-sport som norsk fotball, Champions League og spansk fotball. 

TV 2 har på sin side argumentert med at de står i en global konkurranse og at Telenor betaler mindre enn andre distributører. 

- Tok lenger tid enn ønsket
Kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 sier til Kampanje at partene har hatt dialog hele veien, men forhandlingene skjøt for alvor fart igjen for to uker siden.

- Vi har jobbet lenge for å finne samarbeidsmodeller som oppleves gode for begge. Det tok lenger tid enn vi skulle ønske, men nå er vi heldigvis enige om langsiktig og fremtidsrettet avtale som begge parter er fornøyde med, sier hun.

Hun er glad for at Telenor-kundene nå også får TV 2 Play som en del av TV-tilbudet sitt.

- Der ligger det mye eksklusivt innhold, som serier, filmer og barneinnhold, som man ikke får på lineærkanalene.

- Er det dette som har tatt tid, å forhandle om en pris på TV 2 Play?

- Det har vært viktig for oss å få TV 2 Play ut til kundene. I tillegg har det vært viktig for oss og seerne at vi klarer å sikre at det blir produsert godt norsk kvalitetsinnhold i et lite språkområde som Norge. Da må flere bidra til finansieringen av journalistikk og godt innhold. Det er også viktig at vi løfter frem det norske innholdet. Jeg opplever at vi har kommet frem til modeller som ivaretar det.

- Sendes regningen nå til seerne?

- Det er Telenor som setter sin pris ut til kundene. Jeg kan ikke svare på hva de gjør. Vi er opptatt av langsiktighet og å ha gode samarbeid med distributørene som gjør at vi kan møte konkurransen fra globale giganter. Det er helt avgjørende for et lokalt mediehus som oss.

- Hvor mye mer betaler Telenor nå?

- Vi kommenterer ikke på vilkårene i avtalen. Vi mener avtalen som helhet er bra for TV 2 og for Telenor, og bra for det norske innholdet.

Anslag Kampanje har gjort og hentet inn, viser at TV 2 har mellom 60-70 millioner kroner i tapte inntekter i måneden på bruddet med Telenor.

- Betyr det at dere har tapt godt over 100 millioner kroner på dette?

- Det har vært krevende å stå uten avtale, men vi kommenterer ikke på slike anslag. Vi har vært åpne at dette på kort sikt har vært et tapsprosjekt, men nå ser vi fremover og er glad for at vi har funnet en langsiktig løsning som er bra for seerne for Telenor og TV 2.

Saken fortsetter etter bildet.

Sarah WIlland TV 2 profil ny.jpg

Sikrer ny avtale: TV 2-direktør Sarah Willand legger ikke skjul på at kanalen har tapt store penger på den syv uker lange konflikten med Telenor. Nå er den over. Foto: TV 2

Les mer: TV 2 avslår Telenor-tilbud: - De vet vi ikke kan si ja til dette

- En prøvelse for tålmodigheten
Telenors kommunikasjonsdirektør Caroline Lunde er først og fremst lettet over å legge konflikten bak seg.

- Hva har dere lagt på bordet for å få til dette?

- Vi har jobbet i veldig lang tid med TV 2 og lagt store og små ting på bordet, men det viktigste er at nå faktisk har lykkes og kommet frem til en avtale som vi begge er ganske stolte av, sier hun til Kampanje.

- Hvor mye mer må kundene deres belage seg på å betale for innholdet?

- Det har jeg ikke noe svar på. Vi har forhandlet frem en avtale og har ønsket å gi kundene mer innhold til en fornuftig pris. Skulle det komme en prisøkning, så blir de varslet om det til en fornuftig tid. Vi får mer innhold inn og det er vi veldig glade for.

- Hva tror du denne konflikten har fått å si for relasjonen til kundene deres?

- Det får tiden vise. Dette har vært en prøvelse for kundenes tålmodighet, vi skjønner at de er frustrerte. Det har vært en uholdbar situasjon vi ikke har ønsket. Vi håper kundene har brukt kompensasjonsordningen. Det er verdt å nevne at den fortsatt ligger tilgjengelig, hvis noen ikke har fått med seg det, og vi oppfordrer fortsatt kundene våre til å ta den i bruk.

- Kan du love kundene at de ikke vil oppleve noe tilsvarende?

- Det blir helt umulig å forskuttere, men vi kan love å gjøre alt vi kan for å unngå det.