187.000 fikk med seg premieren av det nye programmet «16 ukers helvete» på TVNorge tirsdag. Der skal tidligere langrennsløper Martin Johnsrud Sundby få seks utrente norske kjendiser til å legge om livsstilen og komme i form.

Discovery opplyser om at 40.000 i tillegg har sett programmet «on demand» på Discovery+.

- Vi merker oss et veldig engasjement, hos kjent blogger og i øvrig befolkning, og det blir spennende å følge både deltakerne og programmet videre, sier kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Discovery.

Engasjementet Bride snakker om har blant annet kommet i form av kraftig kritikk fra TV-profil og podkast-programleder Linnéa Myhre, som mener Discovery «går i alle feilene» i forsøket på å lage et slankeprogram.

- Jeg tror det kan bidra til å skape et feil bilde av hvordan god helse og livsstilsendring egentlig ser ut, sa Myhre til Kampanje mandag.

Kommunikasjonsrådgiver i Discovery, Ola-Magnus Svihus, kjenner seg ikke igjen i kritikken.

- I «16 ukers helvete» har vi tatt med seks kjente deltakere som har ønsket seg en livsstilsendring. De har alle hatt helt forskjellige forutsetninger, men også helt forskjellige mål. Noen har ønsket seg å bli slankere, andre å bli sterkere eller å lære seg til å like å trene, skriver Svihus i en e-post til Kampanje.

Les mer: Linnéa Myhre raser mot nytt TVNorge-program: - Kanskje det jævligste jeg har sett