Heidi Thomassen kommer fra stillingen som senior innsiktsrådgiver i Mediacom. Tidligere har hun blant annet jobbet i IUM, Opinion og Egmont, der hun har hatt flere store analyseoppdrag. Fra januar skal hun jobbe med data, research og innsikt hos Bauer.

Nå skal hun jobbe med innsikt rundt lyd i Bauer Media.

- Lyd vokser sterkt i flere markeder, og vi opplever en skikkelig boom i Norge når det gjelder lydforbruk. Det synes jeg er veldig spennende, og jeg gleder meg til å jobbe enda mer med lyd. Jeg er selv en stor fan, og lytter både til radio og podkast daglig, sier Heidi Thomassen.

Fra nyttår blir Thomassen analyseansvarlig for radio- og lydselskapet og hun tar over jobben til Anette Heier White, som nå befinner seg hos tidligere Bauer Media-topp, Bjarte Øgrey.

Les også: Henter tidligere Bauer-kollega til Youtube-selskap

Vil tegne kartet på nytt
Salgssjef i Bauer Media Norge, Lise Lillevold, er enig i Thomassens vurdering, og ser frem til å få henne med på laget.

- Først og fremst er vi glad for å få en slik stjerne til Bauer, som vil hjelpe teamet mitt med å få den beste innsikten i markedet. Jeg ser at mange annonsører ennå ikke har fått innsikt i hvor sterk distribusjon vi har. Mange har nok ikke fått med seg at vi kan hjelpe kunder med rekkevidde, for eksempel i yngre målgrupper, på en måte som TV ikke kan håndtere slik det er i dag, sier Lillevold.

Lillevold sier at det med Heidi Thomassens hjelp vil være mulig «å tegne kartet på nytt».

- Det er vårt ansvar å formidle dette til markedet. Ved hjelp av Heidi vil vi kunne tegne kartet på nytt, og flere merkevarer i det norske markedet vil ha en økende andel lyd i mediemiksen for å nå målene sine.

- Lyd får en stadig viktigere rolle
Thomassen mener den sterke veksten i lydforbruk gjør at behovet for innsikt øker.

- Det samme gjelder behovet for å drive med analyse på kundenivå. Jeg gleder meg veldig til å hjelpe kundene med å se hvordan vi driver økt forretningsverdi for dem gjennom lyd, og hvordan vi ved hjelp av data kan planlegge enda bedre løsninger for dem, sier hun.

Hun mener «flere annonsører trenger den stabile rekkevidden som kan leveres via radio og podkast.»

- Spesielt nå som andre tradisjonelle medier taper i viktige målgrupper, får lyd en stadig viktigere rolle, sier hun.