Den siste episoden av «Skavlan» ble spilt inn på onsdag og vises på TV 2 på lørdag. Den markerer slutten på den 25-årige talkshow-karrieren til Fredrik Skavlan.

Kanaldirektør i TV 2, Trygve Rønningen, forteller til Kampanje at de ikke har planer om å videreføre talkshow-formatet de har hatt med programmer som «Skavlan» og «Senkveld». Sistnevnte hadde sin siste sending tidligere i år.

- Vi jobber med å finne nye konsepter som skal være en del av ordskiftet, men det å jobbe med et talkshow-program som «Skavlan» har vi ingen planer om, sier Rønningen.

- Det som er vanskelig for talkshow er å få det til å fly digitalt. Vi søker etter å finne de innholds områdene som har et strømmepublikum, og talkshow har dårlige kår når det gjelder den fronten.

- Er dere fornøyde med «Skavlan»?

- Ja, det er vi. Da vi gjorde avtalen ønsket vi å utvide og få mer variasjon blant programmene våre. Det som har overasket oss mest er at vi ikke fikk til den digitale delen av Skavlan, sier Rønningen.

Da TV 2 tok over talkshowet fra NRK i 2018 hadde statskanalen 700.000 seere i snitt i deres siste sesong. TV 2 hadde på sin side 216.000 seere i deres siste sesong, før siste episode har blitt vist.

- Skulle dere ønske at dere lyktes bedre med seertallene?

- Seertallene gikk jo ned fra tiden fra gullrekka på NRK, det forventet vi. Vi ønsker oss alltid gode seertall, men vi synes at Skavlan går ut med et helt OK resultat, avslutter Rønningen.