Saken er oppdatert med kommentarer fra Telenor.

Det har gått ti dager siden TV 2s kanaler gikk i svart for over en halv million norske husstander med TV-abonnement hos Telenor. Da hadde forhandlingene mellom TV 2 og Telenor allerede pågått tre dager på overtid, og partene måtte erkjenne at de ikke kom til enighet om en ny distribusjonsavtale.

Bruddet berører over én million TV-seere.

Siden har det vært stille fra partene, foruten en kommentar fra TV 2-sjef Olav T. Sandnes i VG, som også Kampanje  publiserte på fredag.

Der skriver TV 2-sjefen at de er «avhengig av et godt samarbeid med Telenor for å klare å konkurrere med de internasjonale gigantene Netflix, Facebook og YouTube».

Les mer: - Hvilken landslagsdrakt tar Telenor-sjefen på seg når USA og Norge spiller?

- Veldig, veldig synd
Kampanje har sendt TV 2 og Telenor en rekke spørsmål om utviklingen i konflikten. Kommunikasjons- og organisasjonssjef Sarah Willand i TV 2 svarer i en e-post at hun ikke kan gå i detalj på spørsmålene, men hun forteller at forhandlingene fortsatt er satt på pause.

- Det pågår ingen forhandlinger mellom TV 2 og Telenor nå, men det er kontakt mellom partene. Kundeservice snakker med våre seere hver dag, og vi kan ikke si noe annet til dem heller, annet enn at vi synes dette er veldig, veldig synd, skriver Willand til Kampanje.

- Men som Olav skrev før helgen om slike forhandlinger, dette er vanskelige spørsmål. Vi er helt avhengige av avtaler som gjør oss i stand til å konkurrere med de store internasjonale strømmegigantene i fremtiden. Dette handler både om betaling for vårt innhold, og hvilken synlighet TV 2 har på distributørenes plattformer, avslutter hun.

Willand svarer ikke på spørsmål om når partene sist pratet sammen, om avstanden mellom dem har blitt mindre eller om de har et håp om å bli enige før jul.

- Har ikke lykkes
Telenors kommunikasjonsdirektør Caroline Lunde i Telenor sier som Willand at de har kontakt.

- Vi har jevnlig dialog med TV 2, og vil fortsette å jobbe for å finne en løsning, men har ikke lykkes med å gjenoppta de faktiske forhandlingene, skriver hun i en e-post til Kampanje.

Lunde skriver videre at de har gått til forhandlinger med vilje til å investere «langt mer» i TV 2s innhold enn de gjør i dag.

- Vi opplever å ha strekt oss langt både økonomisk og ved å tilpasse vår plattform for å bidra til å støtte opp om TV 2s fremtidige reklame- og strømmeinntekter. Det er svært beklagelig at denne situasjonen går ut over kundene våre som nå står uten et fullverdig TV-produkt, og vi håper på å komme til enighet så fort som mulig.

Dersom denne konflikten varer like lenge som TV 2s konflikt med Telia i fjor, må TV-seerne smøre seg med tålmodighet. Da var TV 2 av lufta i nesten fem uker.