Lørdag var det nabooppgjør i håndball-VM for kvinner da Norge møtte Sverige.

Kampen ble sendt på TV3 klokken 20.30 og hadde dermed hard konkurranse fra Maskorama på NRK.

Men kampen vakte likevel stor interesse hos det norske folk. 431.000 seere så kampen i snitt, med en topp på 674.000 seere. I prosent markedsandel for kommersielle kanaler hadde TV3 62,1 prosent seere.

Det ble for øvrig uavgjort i nabooppgjøret som endte på stillingen 30-30.

- Det var en massiv Maskorama-effekt. Førsteomgang hadde 283.000 seere i snitt, mens andreomgang hadde 592.000 seere, skriver pressesjef for sport i Nent group, Thomas Horni i en e-post.

Les også: 1,2 millioner så Maskorama-finalen: - Fantastisk avslutning på sesongen

Tidenes F1-tall
Nent group, som eier både TV3 og Viaplay-tjenestene, sendte også F1-sesongfinalen på søndag klokken 14.

Lewis Hamilton som har blitt kronet verdensmester i F1 hele syv ganger tidligere lå helt likt på poeng med utfordrer Max Verstappen før løpet som fant sted i Abu Dhabi. Med andre ord, den som scoret mest poeng av disse to i det siste løpet, ville ende opp med tittelen F1-verdensmester 2021.

95.000 seere i snitt fikk med seg løpet på V Sport 1, i tillegg til seere på Viaplays strømmetjeneste. Sendingen hadde en topp på 131.000 seere, hvilket ifølge Horni gjør det til det mest sette løpet noensinne på V Sport 1 og det mest sette løpet på Viaplay Norge. Det ga kanalen en kommersiell andel på 40 prosent.

Champagne:

Champagne-spruten sto i taket hos laget Red Bull etter at sjåfører Max Verstappen sikret VM-tittelen i siste runde under det siste løpet av årets sesong. Foto: (AP Photo/Kamran Jebreili)

Det var Max Verstappen som trakk det lengste strået av de to førerne etter et løp som bød på mye drama.

Sportssjef i Nent, Kristian Oma, er meget fornøyd med kanalenes og strømmetjenestens sportshelg.

- Vi ser nå at sports-universet vårt begynner å komme opp i veldig bra fart. 674.000 i peak på håndballjentene samme kveld som Maskorama er veldig gledelig, og trolig får vi nye sterke tall i kveldens kamp mot Nederland. Tidenes tall på F1 både på lineært og Viaplay noterer vi med et stort smil, og syntes også hopptallene i går viser fin kurve med 192.000 i peak. En flott sportshelg for oss, sier Oma.