Tidobling i antall TV-seere på Formel 1: - Det er soleklar «all time high»

Netflix og Dennis Hauger har satt fyr på F1-interessen i Norge. Det nyter Nent godt av.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

- Tallene peker kun en vei, og det er soleklart «all time high» for F1 på våre plattformer. Det er egentlig snakk om en eksplosiv utvikling der Viaplay-seing for F1 ligger på nesten 100 prosent opp.

Det sier sportssjef i Nent Group, Kristian Oma.

De siste årene har Formel 1 hatt en enorm interesseøkning i Norge. Det er det spesielt to grunner til.

Den ene er Netflix-serien «Drive to Survive» som tidligere i år slapp sin tredje sesong. Dokumentarserien gir publikum et innblikk i hva som foregår bak kulissene til de forskjellige F1-aktørene. Eksperter, Team-ledere og sjåfører er selv hovedrollene i serien.

Nærmest parallelt med suksess-serien har interessen rundt det norske motorsporttalentet Dennis Hauger vært økende. 18-åringen har gått gradene innenfor denne motorsportgrenen og kommet seg til F3, kun to nivåer unna F1.

Netflix med solid drahjelp

Pressesjef for Nent, Thomas Horni, forteller de i tillegg til å ha en kraftig økning på Viaplay (Nents strømmeplattform), har også publikummet som benytter seg av lineær-TV strømmet til.

- Monaco Grand Prix er det mest sette løpet så langt på V Sport 1 og hadde på det meste 70 000 seere. I snitt var det 62 000 seere på V Sport 1 i tidsrommet løpet gikk. Til sammenligning hadde Monaco GP i 2019 11 000 seere på det mest på V Sport 1, og i snitt rundt 6000. Så vi har sett omtrent en tidobling i snitt, forteller Horni.

- Under Monaco GP var V Sport 1 Norges største kanal, med 18,3% av seerne, legger han til.

Dette er tall som gleder sportssjef Oma, som ikke legger skjul på at Netflix-serien har hjulpet på interessen.

- «Drive to Survive» er en kraftig driver i dette oppsvinget, og har klart på forbilledlig vis å forklare dramaet som foregår – og gjøre førerne til interessante aktører av kjøtt og blod, og ikke bare roboter inne i hjelmen, sier Oma.

Følges tett:

Formel 1-førerne følges tett for tiden. Både av Netflix, men også av publikum som strømmer til TV for å få med seg løpene. Under Azerbaijan Grand Prix, hvor dette bildet er tatt, hadde V Sport 1 26 % av seerne.

- Må være forberedt på at dette kan ta helt av interessemessing

Det hviler liten tvil på at det å ha superstjerner innenfor en idrett hjelper stort på interessen. Nent Norges kolleger i Sverige, Danmark og Finland har hatt egne førere å følge med på, hvilket har gjort idretten enorm, spesielt i de to sistnevnte landene.

Selv om Finland er eneste nordiske land representert i årets F1-sesong, så er det kanskje Norge som sitter med det mest spennende talentet.

- Vi følger selvfølgelig veldig spent med på Dennis Hauger og hans team for tiden. Skulle han klare å komme igjennom «det umulige» nåløyet, og bli en F1-fører - må vi være forberedt på at dette kan ta helt av interessemessig, sier Oma.

Han benytter samtidig anledningen til å rose sine kolleger i kommentatorboksen.

- Vi er heldige som har strålende og engasjerte kommentatorer som både kan F1 men også er pedagogiske i sin formidling. Vi nyter også godt av  Nents europeiske team som blant annet gjør at vi har vår danske kollega Luna Christofi plassert midt i sirkuset, og kan serverer ferske intervjuer av Lewis Hamilton og de andre stjernene hver helg.

 

Det er egentlig snakk om en eksplosiv utvikling Kristian Oma

Håper på oppgradering

I 2020 forlenget Nent group kontrakten som sikret dem rettighetene til 2024. Innen den tid ønsker Oma å oppgradedre sendingene noe.

- Vi håper på å oppgradere vårt motorstudio til neste sesong og ser også på muligheten for å være mer «onsite». Hele Formel 1-universet vårt må henge med på utviklingen som nå skjer og vi gleder oss veldig over den økte interessen, sier Oma.

 

Tidobling i antall TV-seere på Formel 1: - Det er soleklar «all time high»