Saken er oppdatert med kommentarer fra NRKs podkastsjef Petter Sommer.

Kun to uker etter lansering troner julepodkasten «Julestemning med Live og Ronny» øverst på Podtoppen.

- Jeg synes det er skikkelig stas at så mange vil ha skravlingen til Live og meg som selskap i førjulstiden. Det er rett og slett en ære å få være lydspor til en så spesiell tid. Jeg har hatt lyst til å jobbe med Live igjen veldig lenge, og det er en sann glede å få tusle inn i julekottet vårt for å lage podkast hver dag, sier Ronny Brede Aase, som har podkasten sammen Live Nelvik.

Podkasten ble lansert 28. november, første søndag i advent, i NRKs strømmetjeneste for lytting NRK Radio. Daglig prøver radioprofilene å skape julestemning, hvilket ser ut til å ha falt i god jord.

For denne onsdagen gikk podkasten inn på førsteplass på Podtoppen, som er en liste over Norges mest populære podkaster. Listen blir oppdatert på onsdager hver uke.

Totalt har podkast blitt strømmet og lastet ned 434.250 ganger, det er mer enn 200.000 flere strømminger/nedlastinger enn «Lørdagsrådet» som ligger på andreplass. Julepodkasten blir produsert av Fenomen for NRK.

Podkasten klatret med det over «Friminutt» som blir laget av NRK. Den podkasten er det Mikkel Niva og Herman Flesvig som har stått for. De publiserte imildertid sin siste episode av podkasten 1. desember. Nå er humor-duoen på veg til Schibsted og Podme.

Les også: NRK mister Norges største podkast-profiler - Herman Flesvig, Mikkel Niva og Radioresepsjonen går til Schibsted

Målet var topp 10 
Podkastsjef i NRK, Petter Sommer, forteller til Kampanje at førsteplassen er langt innenfor målet de satte seg, men at de hadde mål om at den skulle bli populær.

- Målet var å gjøre «Julestemning med Live og Ronny» til en av Norges ti største podkaster i adventstiden fram mot julaften, og at det skulle skje på egen plattform – altså appen NRK Radio. At vi lyktes med det, er en vanvittig suksess for NRK, og ikke minst en stor lagseier. For her har virkelig hele NRK løftet sammen. 

- Tror dere podkasten kommer til å bli strømmet og lastet ned enda mer til neste uke? Og kanskje til og med uka etter i romjula? 

He-he. Det er vanskelig å ønske seg mer nå, men jeg håper jo at enda flere oppdager hvor fin podkasten er, og kanskje enda viktigere: Hvor fin appen NRK Radio er, sier Sommer.

Han forteller videre at suksessen til podkasten kommer av tre ting:

- At hele NRK samlet seg om å løfte podkasten, en smart publiseringsstrategi, og ikke minst knallgodt innhold med sterke profiler, sier Sommer.

Jakter julestemningen
I den lettbeinte podkasten som nå troner øverst på Podtoppen prøver Brede Aase å få Nelvik til å føle på julestemningen. Nelvik sier selv at hun ikke har kjent på den siden hun var 19 år gammel, mens Brede Aase beskriver seg selv som en «julete fyr».

- Det er rørende fint hver gang det kommer e-post fra lytterne som har hatt et øyeblikk julestemning sammen med oss. For det er jo målet, å finne den deilige følelsen av ekte julestemning både hos oss og hos de som hører på, sier Brede Aase.

- Jeg tror «Julestemning» treffer folk spesielt fordi man i julen søker et slags fellesskap, og sikkert ytterligere nå i denne ekstraomgangen av pandemien. Selv gleder jeg meg til å se Love Actually i kveld kl. 21.00, en film stemt frem av tusenvis av våre lyttere, og som vi sammen skal se i hver vår sofa. Den følelsen av noe felles hver for oss treffer i hvert fall meg midt i hjertet, sier Live Nelvik.

Podkasten blir servert hver dag frem til julaften.

- Live og Ronny er manges favoritter allerede. Vi hadde sterk tro på at «Julestemning» kom til å treffe en nerve hos lytterne våre i desember, og det har gått over all forventning. At det skulle bli en så gigantsuksess var det vel ingen som helt kunne forutse. Jeg må innrømme at vi har jublet høyt over lyttertallene, forteller Pia Basberg, prosjektredaktør i NRK.

- Jeg tror «Julestemning» var akkurat det lytterne våre trengte nå. Live og Ronny inviterer daglig inn til julekottet og gir lytterne nære opplevelser, håp og masse humor. En liten lykkepille til alle som trenger det i en for mange litt krevende tid, sier Basberg.