Lørdag og søndag hadde Viaplay Vinter sine første sendinger da det var duket for hopprenn i russiske Nizhny Tagil og slalåm for kvinner fra Levi i Finland, i tillegg til skøyter fra Stavanger.

Deler av sendingene til Viaplay havnet imidlertid i konkurranse med NRK. Statskanalen viste nemlig sesongåpningen i langrenn fra Beitostølen.

Det bærer seertallene preg av. På fredag spådde TV-sjef i Carat, Morten Wiberg, at sendingene til Viaplay kunne nå en topp på 300.000 seere. Det var de ikke i nærheten av.

I snitt hadde Viaplay Vinter seertall på 112.000 seere, med en topp på 166.000 seere under hopprennet på lørdag. Kvinnenes slalåmrenn hadde en topp på 59.000 seere.

Selv om seertallene var lavere enn hva Wiberg spådde, så var TV3 var imidlertid Norges største kanal under hopprennene på lørdag og søndag med 24 prosent seerandel på lørdag og 21 prosent seerandel på søndag.

Ser vi på tidsrommet fra klokken 10 til 18 så var det høyeste andel seere TV3 har hatt på dagtid en novemberhelg siden 1999.

Sportssjef i Nent, Kristian Oma, forteller at han har større forvetninger til neste helg, enn helgen som var. Da kommer både langrenn og kombinert inn i sendingene.

- Dette er en helt grei start, som er med på å løfte TV3 betraktelig. Vi hadde moderate forventninger til denne helgen siden hopp og slalåm for kvinner sto litt alene på programmet vårt. Men vi fikk testet at det aller meste fungerer rundt teknikk og mannskap, og allerede kommende helg kommer også langrenn og kombinert inn i sendeplanen og gir oss mer trøkk og tyngde gjennom vinter-helgen, sier Oma.

NRK, som sendte sesongåpningen fra Betiostølen, hadde til sammenligning høyere seertall på sine vintersportssendinger denne helgen. På lørdag hadde sesongstarten på 10 kilometer klassisk stil for kvinner 185.000 seere, mens 15 kilometeren i klassisk stil for menn hadde 240.000 seere.