Torsdag ettermiddag på Mediaforums Mediakonferanse ble medieprisene for 2021 delt ut.

Det blir delt ut priser i fire forskjellige kategorier: Mediestrategi, mediekreativitet, mediekanal og mediekampanje, i tillegg til hedersprisen.

I år var det sendt inn totalt 50 bidrag.

- Kampanjen har reddet liv
Den første prisen som ble delt ut var i kategorien Mediekanal. Her var det Aller Media, i samarbeid med Mindshare, Per Høj og Aller Concept Store, som vant for caset Stopptober 2020 for Helsedirektoratet.

- Det er helt fantastisk. Det er en stor ære. Vi er veldig stolte av denne kampanjen, sier Asbjørn Halvorsen i Aller Media.

- Den har vi skapt og bært sammen med Mindshare og Helsedirektoratet. Vi har gjort det med ekte mennesker og ekte historier. Det sterkeste kommunikasjonsmiddelet som finnes. Det fungerte, og det aller viktigste er at denne kampanjen har reddet liv. Folk har stumpet røyken og får dermed lov til å leve lenger med høyere livskvalitet, fortsetter han.

Rekorduttelling:

Rekorduttelling for mediebyrået PHD i årets Mediaforum-priser. Her forretningsdirektør i PHD Christoffer Nergård sammen med digital merkevaresjef Hilde Karlsen Talmo i OBS, Maria K, Rydeng Nilsen og Hanne Rismoen Fjeld i PHD og mediedirektør og ansvarlig for Coop i PHD, Bjørn Sæbø. Foto: Mediaforum.

Omnicom-byråer til topps
En av kveldens store vinnere var imidlertid mediebyrågruppen Omnicom Media Group som vant gull i begge to mediebyråkategoriene Årets mediekreativitet og Årets mediestrategi med jobber for Coop og McDonald's.
Totalt ble det fem medaljer på Omnicom-byråene OMD og PHD. 

- Det er selvfølgelig utrolig inspirerende og gøy at de to byråene våre går helt til topps i en så stor og viktig konkurranse som Medieprisen. At OMD tar gull i kategorien Årets mediestrategi sammen med McDonald`s, og at PHD tar gull sammen med Coop i kategorien Årets mediekreativitet er jeg selvfølgelig ufattelig stolt av, sier Omnicom-sjef, Espen Klepper.

Han sier byråene hans har pleid å gjøre det veldig bra i denne konkurransen.

- OMD vinner med det gull for fjerde året på rad, hvilket er en stor bragd. At søsterbyrået vårt PHD også gjør seg så godt bemerket i år er nesten litt for godt til å være sant. Dersom jeg ikke har regnet feil så tar vi vel faktisk med oss hele fem av seks mulige priser, noe som vel må være historisk i mediebyråbransjen, sier han. 

PHD-sjef Marie-Louise Alvær sier byrået aldri har hevdet seg så godt tidligere i Mediaforums konkurranse som i år. 

- Både gull og sølv i kategorien «Mediekreativitet» er et signal om at det gir resultater å jobbe systematisk med kreativitet. Vi gjør det jo fordi det gir effekt til kampanjene og dermed bedre resultater for våre kunder, sier Alvær. 

Lagt sjela i arbeidet
Årets mediekampanje gikk til Schibsted for Kondomeriet med kampanjen «Slik kom Schibsted inn bakdøra».

- Altså, denne kampanjen her har jeg lagt sjela mi i. Å endelig nå igjennom og vise at kraften til en medieaktør som Schibsted sammen med kunde skape så viktige resulater føles helt sjukt, sier vinnerne Schibsted og Kondomeriet.

Hedersprisvinner:

Hedersprisen: Aina Lemoen Lunde i DNB kunne ta med seg dette maleriet hjem som bevis på at hun har fått Mediaforums hederspris. Foto: Eivor Eriksen

Lunde vant hedersprisen
Årets hederspris, etter ett års pause fra prisen, gikk til Aina Lemoen Lunde, markedsdirektør i DNB.

- Personen som vinner denne prisen har stått i spissen for det som gjentatte ganger blir trukket frem som Norges mest innovative markedsavdeling. Personen fremstår med særdeles høy faglig kompetanse, og som over tid har bidratt med sterk, verdiskapende markedskommunikasjon med samfunnsinnsikt som bakteppe, sto det blant annet i juryens begrunnelse.

Hovedpersonen selv har en travle dager med oppdrag rundt kampanjen «Hun investerer»

- Dette var veldig, veldig stas. Så jeg må si tusen takk. Takk til Mediaforum, takk til juryen og takk til alle rause bransjekolleger, sa Lemoen Lunde.

I tillegg ga hun en ekstra takk til sin bror som hun mener har æren for at hun i det hele tatt begynte med markedsføring.

Les også: Aina Lemoen Lunde i DNB får Mediaforums hederspris

Her er vinnerne og medaljørene:

Årets mediekanal

Pris Medie Kunde Case
Gull Aller Media Helsedirektoratet Stopptober 2020
Sølv Amedia Innholdsbyrå Coop Pix Kan lokale stemmer løfte kjedens satsing på frukt og grønt
Bronse

Egmont People

Helsedirektoratet #SPØRMER

Årets mediekampanje

Pris Medie Kunde Case
Gull Schibsted Kondomeriet Slik kom Schibsted inn bakdøra
Sølv Schibsted partnerstudio Helsedirektoratet, FHI, IMDi

Slik bygget vi et nyskapende og flerspråklig innholdsunivers i Norges største nyhetsmedie

Bronse      

Årets mediekreativitet

Pris Byrå Kunde Case
Gull PHD Coop La flammene gjøre jobben
Sølv PHD Coop Obs Pelsfluencer
Bronse Mediacom Diplom-is De som vet, de vet

Årets mediestrategi

Pris Byrå Kunde Case
Gull OMD McDonald's

«Junk Food»: Fra skjellsord til kvalitetsstempel

Sølv OMD Telenor Norge Telenor T-We
Bronse PHD Coop Obs Pelsfluencer